• 26
 • Nov, 08

Top 5 liedjes die ik niet op een bruiloft wil horen

Top 5 liedjes die niet wil horen op een bruiloft

In m’n vorige post gaf ik een top 5 van bruiloft liedjes. Tijdens het samenstellen van die top 5, kwam ik ook tot de conclusie dat er een aantal liedjes zijn, die ik absoluut niet in m’n lijstje wilde hebben.

Hierbij mijn top 5 van de liedjes die ik niet op een bruiloft wil horen:

1. Love & Marriage – Frank Sinatra

Love and Marriage - Frank SinatraDit nummer wil ik nooit meer horen, bruiloft of niet. Dankzij Married With Children is dit nummer in m’n hoofd gesleten, en verkeert het daar in constante staat van paraatheid. Bij de eerste vier noten wordt dit vreselijke cliche deuntje herhaaldelijk achter elkaar afgespeeld, zonder dat ik de stop-knop kan gebruiken.

Eerlijk gezegd heb ik dit nummer nooit leuk gevonden, o.a. door de weinig verrassende tekst (hoezo paard en wagen?). Sinatra heeft wel leukere dingen gedaan en dit nummer doet eigenlijk afbreuk aan zijn status. Enfin, misschien dat een grappige rock of lounche versie nog werkt, maar het origineel wil ik gewoon niet meer horen.

2. I Do I Do I Do I Do – Abba

I Do I Do I Do I Do I Do - AbbaHoewel ik Abba meer dan aardig vind, en erg genoten heb van Murriel’s Wedding (waarin vele Abba nummers, zoals deze ook te horen zijn), vind ik dit toch eigenlijk een van de minste Abba singles. Het is een overschat nummer uit hun vroege, poppy periode, dat door de herhaaldelijke Abba revivals (Abba Gold, Mamma Mia) meelift op het succes van hun latere en interessantere werk. Enfin, laten we dit nummer niet onnodig bekender maken dan dat het al is, en breng het niet ten gehore op bruiloften.

Nobody3. Nobody’s Wife – Anouk

Ha ha, wellicht grappig bedoeld, maar net niet grappig genoeg vind ik. Hmm, misschien moet ik hier eens een knip-oog versie van horen, omdat het wel een herkenbare meezinger kan zijn.

4. Geslapen met de Bruid – Youp van het Hek

Youp van het Hek

Zonder afbreuk te willen doen aan dit mooie nummer van Youp, raad ik aan het niet ten gehore te brengen in bijzijn van bruid en bruidegom. Een trouwerij is wel de laatste plek waar je ruzie wilt zoeken.

5. You’re Still The One/From This Moment On/Forever And Always – Shania Twain

Shania Twain singlesShania Twain doet het met deze nummers vrij goed in allerlei trouwerij top 10 lijsten, ondanks het hoge cliche gehalte van de bijbehorende teksten.

Enfin, het is niet mijn kopje thee, en mocht een van de twee aanwezigen waarvan een replica op de bruidstaart te vinden is toevallig Shania devoot zijn, dan raad ik aan Man, I Feel Like A Woman, That Don’t Impress Me Much of in het geval van een arm-trouwt-rijk huwelijk, Ka-ching met een graadje zelfspot ten gehore te brengen.

En jij?

Welke liedjes wil jij niet horen op een bruiloft, en waarom?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Top 5 bruiloft liedjes
-Top 3 dansbare muziek voor een bruiloft
-Favoriete bruiloft lied?

8 reacties

 1. waarheen, waarvoor

 2. @Jaap-Jan: Dat nummer draai je toch niet op bruiloften? 😛 Dat is voor uitvaart-gelegenheden. Oh wacht, is dat een grapje van je? 😉

 3. 🙁 😐 😡 😐 😐 😈 ➡

 4. Wat ik niet zou willen horen op een bruiloft??

  Slayer’s “Hell awaits”….

  😉 😉 😉

 5. Time to Say Goodbye van Andrea Bocelli & Sara Brightman. Prachtnummer, maar op een bruiloft misschien ietwat jammer 😉

 6. @Lennart: Lijkt me ook niet zo toepasselijk 🙂

 7. @Stephanie: Hoi! Die past idd ook niet goed. Is dit autobiografisch? 😉

 8. Hallo! 🙂 Nee is niet autobiografisch haha 😉

Reageer op dit bericht!