• 26
 • Dec, 08

Top 2000 quizzen en spelletjes

Top 2000 logoOp dit moment worden de restanten van de kerstliedjes die de afgelopen tijd onze radiozenders onveilig maakten, weggeveegd door de aller tijden lijsten, waarbij Top 2000, die dit jaar voor de 10e keer wordt uitgezonden, de meeste impact heeft.

Net als vorig jaar zal ik die Top 2000 lijst waarschijnlijk niet actief gaan volgen op de radio, en richt ik m’n tijd en aandacht liever op de dagelijkse TV uitzendingen van de Top 2000 A Go Go.

Daarnaast zag ik dat er ook een aantal leuke Top 2000 quizzen en spelletjes online te vinden zijn, zoals…

Top 2000 introspel

Het Top 2000 introspel keert (gelukkig) elk jaar weer terug. Ten opzichte van de vorige edities lijkt er in de huidige versie niet veel te zijn veranderd, behalve dat er nu twee keer zoveel dag-quizzen zijn, maar dat deze nu slechts 5 i.p.v. 10 fragmenten tellen. Enfin, het blijft leuk!

Top 2000 song match

Dit spel (door de KRO overigens Fragmenten match genoemd) is volgens mij nieuw. Je krijgt per quiz 6 foto’s en 6 geluidsfragmenten voorgeschoteld. Het is de bedoeling dat je net als bij het memory spel de juiste combinaties maakt.

Het is leuk, maar niet heel erg moeilijk.

Top 2000 DJ spelletje

Dit spel grappig is vormgegeven, maar heeft helaas niets met kennis te maken. Je moet als speler erg vaak op de pijltjes toetsen drukken, om eh, punten te scoren. Tsja.

Top 2000 quiz

Dit is een leuke Top 2000 quiz bestaande uit verschillende categorieën zoals film & muziek, luisteren, songteksten, Nederlandstalig etc. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten haalt, door zo goed en snel mogelijk antwoord te geven op een aantal meerkeuze vragen. De topscores worden bijgehouden in een high-scores lijst.

Deze quiz is erg fraai vormgegeven, met name de echt bewegende platenspeler (+ af slaande arm) , en krijgt hopelijk volgend jaar een vervolg.

Meer?

Oh, mochten deze spellen niet voldoende zijn, dan kun je je natuurlijk nog vermaken met de diverse muziek intro quizzen die er op het web te vinden zijn.

Veel speel plezier!

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Waarom ik de Top 2000 niet ga luisteren
-Het Top 2000 Introspel is verdwenen in 2013: Twee alternatieven
-Top 2000 heeft geen miljoenen stemmers maar stemmen!

5 reacties

 1. Thanx 🙂

 2. Wat mij opvalt aan het introspel *sneller dan ever* is het hoge Abba en Rob de Nijs-gehalte 🙂

 3. Ja, dat is idd opvallend.

  Nog opvallender vind ik de grote hoeveelheid dubbele fragmenten. Van de +/- 180 fragmenten tel ik zeker 20 dubbelen. Dit lijkt me niet nodig uit een lijst van 2000 nummers.
  Ook zijn er een paar fragmenten die niet werken, omdat de bestandsnamen karakters met een accentje bevatten, zoals Belgie.
  Al deze zaken vallen onder, eh, matig testen/onderhoud.

  @ Top 2000 redactie: Indien jullie nog iemand zoeken voor volgend jaar, om dit te voorkomen, dan …. 😎

 4. Net als jij vind ik de top 2000 a gogo geweldig.
  Ik heb bijna alle afleveringen op de pc staan. Toch ontbreken er nog een paar uit de periode 2002 tm 2005. Ik ben benieuwd of jij die hebt en of je die met mij wilt delen.

 5. Hoi Theo. Helaas, maar ik verzamel die uitzendingen niet. 😐

Reageer op dit bericht!