• 08
 • Sep, 09

Three Days In A Row – Anouk scoort haar eerste nummer 1 hit

Anouk - Three Days In A Row single en nummer 1 hitHet is Anouk eindelijk gelukt een Nederlandse nummer 1 hit te scoren. Haar nieuwste single Three Days In A Row staat deze week op 1 in de Mega Top 50.

Hiermee lijkt Anouk een vloek van zich te hebben afgeschud, omdat veel van haar vorige singles op de 2e plaats bleven steken.

Three Days In A Row single en video

Anouk bracht tot nu toe vooral uptempo nummers uit als eerste singles (Good God, Girl, Everything, R U Kiddin’ Me, Nobody’s Wife) van haar nieuwe albums.

Met de bluesy ballad Three Days In A Row doorbreekt ze dat patroon en eerlijk gezegd weet ze me er nog niet zo mee te boeien als die eerdere uptempo singles. Uitzondering hierop is het Jim Steinman-achtige koortje dat aan het begin van de 3e minuut de krachtige vocale uithalen van Anouk ondersteunt, luister zelf maar:

Verschil in hitlijsten

Oh ja, ze scoort met Three Days In A Row haar eerste nummer 1 hit in de Mega Top 50. In de Single Top 100 en de Top 40 staat ze respectievelijk op de 2e en 3e plaats. Ik ben benieuwd of ze in de komende weken daar ook nog de 1e plaats zal halen.

For Bitter Or Worse album

Anouk - For Bitter Or Worse albumThree Days In A Row is de eerste officiele voorloper van For Bitter Or Worse, het nieuwe album van Anouk dat op 18 september moet uitkomen. Eerder was het prima (uptempo) nummer Today al gratis te downloaden. Naast deze nummers wekt ook de opvallende albumhoes mijn belangstelling.

Wat vind jij van de Three Days In A Row single van Anouk?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Good God, de vloek van Anouk
-Anouk – Who’s Your Momma?
-Anouk gebruikt Onderweg van Abel in What Have You Done

4 reacties

 1. Hi Peter,

  Jij weet vast of de nieuwste single ‘For Bitter or Worse’ een cover is. Help me out here, hij klinkt namelijk erg bekend in de oren.

  Gr. Sjaak

 2. Hi Sjaak. Leuke vraag. Ik heb zitten zoeken, en het lijkt me een originele compositie. bron 1 en bron 2.

  Qua melodie heb ik niet veel aanknopingspunten.
  Het What do say when it’s all over, what do you do when it’s all gone. doet me even denken aan de 90’s versie van Layla (Clapton). Bedoel je die misschien?

  Of het break through to the other side dat qua tekst even doet denken aan ‘Break On Through’ van de Doors?

  Enfin, als je het weet, wil ik ook het graag weten 🙂

 3. “What do say when it’s all over,”

  Hoop dat het je niet aan Elton John doet denken ;p

  Ik heb ook een soort herkenningsgevoel ergens. Maar dan moeten we het eerder zoeken in nieuwerwetse muziek.

 4. Oh ja, die Sorry…. is er ook nog.

Reageer op dit bericht!