• 27
 • May, 11

Anouk gebruikt Onderweg van Abel in What Have You Done

Anouk bewerkt Onderweg van AbelAnouk bracht onlangs haar nieuwe album To Get Her Together uit en bij het beluisteren van het liedje What Have You Done dacht ik: ‘Hee, die ken ik’.

Opeens had ik regels als ‘Het is allang verleden tijd’ en ‘dat je hele wereld voor mij was’ weer in mijn hoofd en daarmee herkende ik de nummer 1 hit Onderweg van de Nederlandse groep Abel uit 2000.

Eens uitzoeken of dat toeval is.

What Have You Done

Ok, luister zelf maar naar dit nieuwe liedje van Anouk:

Onderweg van Abel

En luister dan nu eens naar Onderweg van Abel:

Hoor je de overeenkomsten in de melodie?

Op YouTube las ik tussen allerlei scheldkanonnades door dat het geen toeval is en dat Anouk in de credits ook verwijst naar Abel. Daarmee is het eigenlijk een bewerking of cover.

Welke is leuker?

Ik blijf de tekst en het orgeltje (en videoclip) van Onderweg van Abel leuk vinden en ik ken het eigenlijk te goed om de versie van Anouk leuker te vinden.

En jij? Hoor je de overeenkomsten? En welke versie vind je leuker?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Three Days In A Row – Anouk scoort haar eerste nummer 1 hit
-Anouk – Who’s Your Momma?
-Top 10 artiesten van wie er nog een verzamelalbum uit moet komen

16 reacties

 1. Ik had precies hetzelfde! Dus ging ik Googlen en kwam ik op jouw blog 🙂 Ik vind het wel een lekker nummer, maar kon het niet laten om de tekst van Abel in m’n hoofd mee te zingen…

 2. Ha, dat heb ik ook. Ik hoor ook steeds de regels van Abel tijdens het luisteren naar dit liedje van Anouk.

 3. Ik hoorde ‘m net voor het eerst en herkende het direct. Nog even een kleine discussie maar leuk om te weten dat ik niet de enigste zijn.
  Beide nummers zijn goed maar de voorkeur is Abel.

 4. Verrek, ja! Ik heb ‘m net ook gehoord op Radio 2 en ik dacht ook al…
  Maar de presentator van het radioprogramma gaf zelf al de oplossing. Is maar goed ook, want normaal gesproken kan zo’n kwestie me uren bezighouden. Ik ben dan zelfs in staat om half You Tube af te speuren naar ‘bewijs’. Maar in dit geval heb jij dat al voor me gedaan 😉

  Mijn voorkeur gaat ook uit naar Abel.

 5. @Sonja: Ik was blij dat ik het vrij snel herkende. Ik zou me er anders ook nog lang mee bezighouden, te ontdekken aan welk liedje het me deed denken.

 6. Ik zat te werken en mijn vriendin knalde even Anouk over Youtube aan het koste mij 3 seconden om te bedenken dat dat Abel moest zijn. Gelukkig verwijst ze er naar in de credits anders was het wel raar geweest in de commotie van de laatste weken over Ilse en Anouk

 7. Dat had ik dus ook bij dit nummer.

  En ook bij Down & Dirty van haar…

  Vergelijk Anouk:
  http://www.youtube.com/watch?v=gckVbZ5HLf8

  Met Ellis, Beggs & Howard (Big Bubbles No Troubles):
  http://www.youtube.com/watch?v=m7qvoo240Xk&feature=related

 8. Ja, ‘t lijkt er inderdaad op!
  Ellis, Beggs & Howard – ik was helemaal vergeten wat een goeie plaat dat was!

 9. Wederom gebruikt Anouk een nummer van iemand anders. Meestal zijn het kleine stukjes. Maar dit nummer is een totale rip-off met het enige verschil dat ze het nu ook zelf aangeeft. Voorheen gebruikte ze heel veel stukjes van The red hot chilli peppers in haar nummer.

  Nummer van Abel 20x beter, veel meer gevoel erin. Geen schelle stem en daadwerkelijk niet gejat..

 10. Ik vind het een mooi en waardig nummer, passend in de rest van het album. Anouk heeft inderdaad aangegeven dat ze groot respect heeft voor Abel en dat ze daarom ‘Onderweg’ als basis heeft gebruikt. Het is geen poging er op te lijken, geen eenvoudige ‘cover’, maar in mijn ogen een geslaagde poging.

 11. Hahaha, ik had ook precies hetzelfde, dus ging maar even googlen en zag dus dat ik niet de enige was die het dacht 😉

 12. Dacht net precies hetzelfde…onderweg van abel!
  Grappig dat er meer mensen dit is opgevallen!

 13. geweldig nummer van Anouk

  geinspireerd op Abel’s onderweg

  toch prima?

  Die stem van anouk bij zo een nummer is fantastisch, eens wat anders, top

 14. Ik heb het nummer Onderweg van Abel grijsgedraait. Afgelopen week hoorde ik dit nummer van Anouk en ik vond het meteen prachtig. Later hoorde ik dat het een bewerking is van Onderweg. Het is geen 100% rip-off, maar wel een echte Anouk sound. Als ze verwijst naar Abel dan vind ik het geen schaamteloze rip-off. Beide nummers vind ik goed, maar die van Abel was origineler…

 15. Vanaf t eerste moment hoor ik ook t lied van Abel. Ik kan de ‘cover/bewerking’ van Anouk niet los horen van Abel, die text blijf tijdens dit lied in m’n hoofd horen.

 16. Erg grappig dat zelfs een Duitse (zo als mij) meteen heeft gehoord dat dit plaatje erg sterk op Onderweg lijkt…
  Abel is originel, maar niet alleen darom beter…

Reageer op dit bericht!