• 12
  • Nov, 07

Good God, de vloek van Anouk

Anouk is terug met een nieuwe single: Good God. Dit nummer is een voorproefje van haar door Glen Ballard (!) geproduceerde en nog te verschijnen 5e studio album ‘Who’s Your Momma?‘.

Good God AnoukGood God is een aanstekelijke single, o.a door het gebruik van een aantal oo-oo-oo’s en de afsluitende yeah-yeah-yeah’s. Verder bevat het nummer een aantal blaasinstrumenten die me even doen denken aan Amy Winehouse.

Vloek?

Deze week kwam Good God binnen op nummer 2 in de Mega Top 50, waardoor het lijkt alsof lijkt alsof er een vloek rust op de pogingen van Anouk om een Nederlandse nummer 1 hit te scoren. Tot nu toe heeft ze met haar singles nog niet bovenaan gestaan in de Mega Top 50, maar kwam ze wel 5 keer (!) op de 2e plaats:

1997 Nobody’s Wife 2
1999 R U Kiddin’ Me 2
2004 Girl 2
2005 Lost 2
2007 Good God 2

Overigens behaalde ze met Michel in 2000 ook nog een nummer 3 hit. Zie voor meer informatie haar singles discografie.

Ik ben benieuwd of het nummer volgende week Jan Smit van de eerste plaats kan verdringen, en Anouk op deze wijze alsnog haar eerste Nederlandse nummer 1 hitsingle weet te scoren.

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Three Days In A Row – Anouk scoort haar eerste nummer 1 hit
-Anouk – Who’s Your Momma?
-Crazy van Nelly Furtado

Een reactie

  1. Update: Good God is na 2 weken op no. 2 te hebben gestaan, weer gezakt, waardoor het waarschijnlijk geen nummer 1 hit meer zal worden.
    Ter aanvulling, in de Top 40 haalde ze in 2005 nog een no. 2 hit met ‘One Word’ (in de Mega Top 50 kwam deze op 4).

Reageer op dit bericht!