• 26
  • Nov, 07

Anouk – Who’s Your Momma?

Anouk is terug met haar 5e studio album ‘Who’s Your Momma’. Dit album is geproduceerd door Glen Ballard (o.a. Alanis Morissette) en hij heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat het een gebalanceerd album is geworden. Who’s Your Momma Anouk album recensieDaarbij is ‘Who’s Your Momma’ ook rijkelijk geproduceerd en op de 11 nummers klinken de organische instrumenten (piano, akoestische gitaten, orgeltjes etc.) erg helder. Verder heeft het album een opmerkelijke korte speelduur (~38 minuten), maar dat is niet hinderlijk. Een goede producer begrijpt de kunst van het weglaten, waardoor het album niet te lang wordt, sneller ‘opgenomen’ kan worden door de luisteraar en elk nummer meer zeggenschap krijgt.

Opvallende nummers

  • If You Go is de stampende opener van dit album. Hierin hoor je al de invloed van Glen Ballard, omdat het nummer niet te lang is, een paar breaks kent en natuurlijk meezingstukjes. Verder is dit ruige nummer voorzien van een subtiel laagje keyboard geluiden, waardoor het nummer iets gepolijsts meekrijgt.
  • Might As Well is een nummer over vreemdgaan en heeft een aanstekelijk tempo dat me doet denken aan Girl van haar vorige studio album.
  • Modern World is een opvallend nummer met een vrij expliciete tekst, waarin Anouk de eenvoud van plastische chirurgie bezingt.
  • I Don’t Wanna Hurt is een echte Anouk ballad, vergelijkbaar met Sacrifice of Michel, en het zal me niet verbazen dat dit een single zal worden.
  • Good God is de eerste single en ligt vrij snel goed in het gehoor. Op dit nummer horen we een ware blazersectie.
  • If You Were Mine is een ballad met een aanstekelijk piano riedeltje die de uithalende stem van Anouk begeleidt.

Succes?

Dit album zal ongetwijfeld een succes worden. Nu dat de eerste single Good God al een grote hit is en er ongetwijfeld meerdere hits zullen volgen, zal ‘Who’s Your Momma’ hoog in de album lijsten binnenkomen. Daarbij zag ik dit album al voor 12.99 in de winkels liggen, waardoor ik het idee heb dat o.a. het platenlabel dit album graag op 1 van de album lijst ziet binnenkomen.
Alle media aandacht is daarbij mooi meegenomen: Een Anouk special op TMF, Een Anouk concert op TV, Anouk in De Wereld Draait Door (ging niet door omdat ze ziek was) en dit leuke filmpje van Anouk in Belgie:

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Good God, de vloek van Anouk
-Three Days In A Row – Anouk scoort haar eerste nummer 1 hit
-Long Road Out Of Eden – Eagles

Reageer op dit bericht!