• 01
 • Feb, 08

The New Girl Is Mine

Michael Jackson lijkt zich aan de vooravond van een grote (media) comeback te bevinden. Zijn ‘Thriller 25’ (jubileum versie) album zal binnenkort worden uitgebracht en als voorproefje verscheen onlangs de single The Girl Is Mine 2008 met Will.i.am (die van de Black Eyed Peas).

The Girl Is Mine 2008 met Will.i.am

The Girl Is Mine 2008 - Michael Jackson feat Will.i.amDeze versie staat inmiddels al in de Mega Top 50 en ik verwacht dat het wel een top 10 hit zal worden. De originele versie bleef in 1982 overigens op een 12e plaats in Nederland steken. In de VS werd het toen zelfs een nummer 2 hit.
Enfin, deze nieuwe versie bevat Michael Jackson’s originele vocalen en die van Will.i.am zijn er aan toegevoegd, net zoals de hip-hop beats. Op het moment van schrijven is er nog geen clip van dit nummer beschikbaar, vandaar deze audio-only clip:

The Girl Is Mine met Paul McCartney

The Girl Is Mine - Michael Jackson & Paul McCartneyEen opmerkelijk feit is dat The Girl Is Mine (een duet met Paul McCartney) in 1982 de eerste hitsingle van Michael’s destijds nieuwe ‘Thriller’ album was. Niemand kon op dat moment vermoeden dat ‘Thriller’ een gigantisch groot succes zou worden en dat er veel bekendere singles van dit album zouden volgen. Wellicht had Michael dit grote succes zelf ook niet voorzien omdat hij geen videoclip voor dit nummer opnam. Vandaar ook ditmaal weer een audio-only filmpje:

Welke versie van The Girl Is Mine is beter?

De versie uit 1982 was mierzoet en het is zeker niet het beste nummer dat het album ‘Thriller’ heeft voortgebracht. Het nummer doet wat mij betreft ook onder voor die andere en iets latere grote duet hit van Michael en Paul McCartney: Say Say Say. Enfin, in The Girl Is Mine ruzieen Paul en Michael (op een eveneens zoetige manier) om dezelfde vrouw en ik kan me in de verte wel voorstellen dat de betreffende vrouw destijds serieus moeite had met het kiezen tussen beide rivalen. Paul was de 40-er met een gigantische carriere achter zich en Michael het veelbelovende broekie die aan de vooravond van zijn supersterren status stond.

In The Girl Is Mine 2008 lijkt deze rivaliteit te zijn verdwenen. Michael’s vocalen zijn ietwat ingekort (zo is het beroemde ‘I’m A Lover, Not A Fighter’ verdwenen) en zijn duet partner Will.i.am lijkt te zijn gedegradeerd tot achtergrond zanger die in Michael ‘s intervallen de ene keer ‘She Mine, She Mine, She Mine’ en dan weer ‘The Way I Rock, The Way I Rock, The Way I Rock’ mag zingen.
Indien er nog wel sprake van rivaliteit is (ik heb deze dus gemist) dan vraag ik me af of de betreffende vrouw in 2008 het even moeilijk zou hebben om te kiezen tussen Michael Jackson en Will.i.am wanneer ze dit op basis van de argumentatie in deze versie zou doen. Aan de andere kant, Michael heeft een lange carriere van voor- en tegenspoed achter de rug en is nu bijna 50. Wellicht hoopt hij, net als Paul McCartney in 1982, zijn carriere als topartiest nog even te verlengen. Will.i.am is 32 en hoopt wellicht aan de vooravond te staan van een succesvolle solocarriere, iets wat nog niet echt gelukt is.

Welke versie vinden jullie eigenlijk beter?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Michael Jackson’s Thriller bestaat 25 jaar
-Don’t Stop The Music – Rihanna
-Welke single van Michael Jackson zal nu worden uitgebracht?

4 reacties

 1. Hmm. Het origineel is wel heel zoet, maar dit nieuwe nummer is ook niks.

  Wel grappig, zou het expres zijn dat Will.i.am ergens rapt: “She loves to say Hello and never say Goodbye.”?

  Misschien moet Sir Macca maar een eigen versie maken. Ik weet wel voor wie ik, ondanks de leeftijd, zou gaan als ik tussen hun drieen moest kiezen.

 2. Nee, ik heb toch nog eens goed geluisterd en de oude versie is echt mijlenver beter.

 3. Leuk inderdaad van die ‘Hello Goodbye’.

  Ik zou het overigens geweldig knap vinden wanneer iemand een remix van beide nummers maakt, zodat het een duet wordt tussen Paul en Will.i.am.

 4. …en ik verwacht dat het wel een top 10 hit zal worden
  Oei. Het nummer is weer aan het dalen in de Nederlandse hitlijsten en heeft de top 10 niet gehaald (maar wel de top 20).
  Hmm, dit is wellicht te verklaren doordat er nog steeds geen officiele videoclip voor de 2008 versie is verschenen.

Reageer op dit bericht!