• 14
  • Apr, 09

Stairway To Heaven – Far Corporation

Stairway To Heaven - Far Corporation singleStairway To Heaven van Led Zeppelin is nooit een hit geweest, omdat het nooit op (fysieke) single is uitgebracht. Pas in 2007 werd het in sommige landen een kleine hit, dankzij allerlei download constructies, nog steeds zonder fysieke release.

De eerste hitversie van Stairway To Heaven was volgens mij de cover uitvoering van de Far Corporation uit 1985. In de VS deed deze single niet veel, maar in Nederland haalde het de top 20, in Groot Brittannië zelfs de top 10.

De Duitse producer Frank Farian was het brein achter de Far Corporation. Hij was al bekend van Boney M en zou later ook met Milli Vanilli en No Mercy wereldhits scoren. Rond 1985 bracht een groep bijeen, noemde het Far Corporation, en liet ze o.a. deze onderstaande bombastische versie van Stairway opnemen.

Stairway To Heaven – Far Corporation video

Let in deze playback clip er even op hoe 80s dit klinkt en vooral hoe gedateerd alles eruit ziet:

Ondanks de tekortkomingen van deze uitvoering, blijf ik er een zwak voor houden. Ooit sprak deze bombastische 80s sound me meer aan: Fijn studio werk, met aanstekelijke noise gate drums en medewerking van een aantal leden van Toto (o.a. Bobby Kimball als 2e zanger). Het emotieloze van deze uitvoering vond ik toen blijkbaar minder belangrijk.

Wat vind jij van deze 80s versie?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Stairway To Heaven – The Beatnix
-Stairway To Heaven – The Australian Doors Show
-Rolf Harris – Stairway To Heaven met een wobble board

2 reacties

  1. Nothing beats the real thing !! Maar inderdaad het heeft wel wat.

  2. Grappige uitvoering
    singel gekocht bij de kringloop
    origineel is wel beter maar ben blij dat ik hem gekocht heb

Reageer op dit bericht!