• 16
  • Apr, 09

Rolf Harris – Stairway To Heaven met een wobble board

Stairway To Heaven - Rolf HarrisDit is de voorlopige laatste post over een Stairway To Heaven cover op dit blog. Ditmaal is de beurt aan de grappige versie van Rolf Harris, een Australische komiek die al sinds 1960 bekend is in Groot Brittannie, maar in Nederland nog nooit is doorgebroken. Zijn Stairway versie werd in 1993 een Engelse top 10 hit.

Het leuke van deze versie is dat deze weer compleet anders is dan al de voorgaande versies die je op dit blog hebt kunnen horen en zien, o.a. door de accordion, de didgeridoo solo en het wobble board(!)

Stairway To Heaven – Rolf Harris video

Dit is die Stairway versie van Rolf Harris. Let er ook even op hoe hij de tekst van het nummer veranderd heeft:

The Money Or The Gun

Overigens is deze versie opgenomen voor The Money Or The Gun, een Australische show (1989-1993), waarbij in elke aflevering een cover van Stairway To Heaven (Led Zeppelin) werd getoond. Bijna alle eerder genoemde versies van Stairway op dit blog (Rock Lobsters, Australian Doors, The Beatnix) zijn ook uit deze show afkomstig.

Voor wie hier niet genoeg van kan krijgen, er is zelfs een YouTube playlist van deze Money Or The Gun Stairway cover opnamen gemaakt. Hierin vind je o.a. versies in een reggae, 20s, opera, hammond-orgel, disco, girl pop, voorlezen, violen, banjo en Elvis stijl.

Wat vind je van deze versie van Rolf Harris?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Stairway To Heaven – Rock Lobsters: Led Zeppelin meets the B52’s
-Stairway To Heaven – The Australian Doors Show
-Stairway To Heaven – The Beatnix

3 reacties

  1. Je zit wel een beetje in je ‘Stairway to Heaven’ periode, of niet? 🙂

  2. Hoe raad je dat zo? 😉 Leek me wel leuk i.v.m. Pasen.

  3. Dan had je het met Hemelvaart moeten doen. Toen ging Jezus echt hemelen. 😉

Reageer op dit bericht!