• 26
  • Oct, 09

Spelbord Aarde

Spelbord AardeOk, we zijn hier live vanuit de Melkweg waar we verslag doen van weer een nieuwe aflevering Spelbord Aarde.

Even zien, ditmaal hebben we een aardige land-water verhouding, met voor het eerst een flexibele zeespiegel en een bewegend land oppervlak. Dat zal interessant worden.

Ah, daar komen de spelers uit de coulissen en zetten hun amoebe op het bord.

Nu is het wachten geblazen op de eerste celdelingen.

Ik krijg net te horen dat de eerste meercellige organismen zich al gevormd hebben. Wat is dat spannend.

En daar komen de eerste celvariaties en mutaties. Wauw, ik zie al enkele ledematen verschijnen.

Ja, en het zat er natuurlijk in, daar kruipen de eerste deelnemers het land op. Wat slim. Ha, ze verdelen zich in stilstaande en bewegende groepen.

Oh, ze eten elkaar ook op. Bruut maar doeltreffend. Topsport he?

Wacht, dat is slim. De Vogels ontwikkelen ledematen met veren. Daarmee zijn ze de eersten die zwaartekracht overwinnen. Veelbelovend en ik ben benieuwd of die het zullen redden.

Maar op dit moment zijn de Dinosauriërs veruit de grootste land wezens en het moet nu wel heel raar lopen als zij deze wedstrijd niet gaan winnen.

Met deze tussenstand gaan wij er even tussenuit en komen na de reclame weer bij u terug.

Reclame tijdens spelbord AardeEn daar zijn we weer.

Meteor card in spelbord AardeTijdens de reclame is er wel het een en ander gebeurd. Een sterke lobby onderzee deelnemers is er in geslaagd de meteoor kaart in te zetten. Het wachten is nu op de … eh ja, daar komt de meteoor al. Wat een impact!

We moeten nu even wachten tot de stof is opgeklaard. Wat een slimme zet. Jammer voor de Dinosauriërs, maar de wedstrijd ligt nu helemaal weer open.

Wat is dit spannend!

Ah, van onze correspondent in Afrika hoor ik dat daar al recht op gelopen wordt. Dat klinkt veelbelovend. Ah, dat is de Mens.

Ja, dat is slim, dat is slim. Deze deelnemers bewegen zich, o.a. door de bekende Beringstraat move, ook naar de andere continenten.

Toch vraag ik me af of ze het zullen redden. Ze lijken vrij zwak en … Wacht. Dat is een hele goede zet van ze: werktuigen. Dit wordt de Mammoet teveel en gooit de handdoek in de ring.

En de Mens gaat maar door met het vergroten van de voorsprong op het peleton: vuur, het wiel, landbouw, godsdienst, zeevaart, belasting, vuurwapens, en dat terwijl de nummer 2 nog aan het worstelen is met werktuigen.

Ondertussen kan ik nog melden dat de Dodo het heeft opgegeven en dit team verlaat onder luid applaus het speelveld.

Oooh, de Mens ontwikkelt nu ook primitieve verbrandingsmachines. Dat kan nog wel eens een nadelig effect hebben op de temperatuur op het spelbord. Ik weet ook niet of dat wel in het handboek staat.

Verder zie ik dat ze met de bouwsteentjes van het spelbord aan het puzzelen zijn. Dat kan toch helemaal niet? En waarom zouden ze Uranium willen verrijken? Oh…

Hee, met die vuurpijlen kunnen ze het speelveld ook verlaten om even op een naburig bord rond te lopen. Volgens mij is dit allemaal toch echt tegen de regels en dit roept om diskwalificatie.

Wacht, ik krijg zojuist te horen van de jury dat …

### Even geduld a.u.b. ###

Lezers van dit bericht lazen ook:
-The Doors: No Time to Wallow in the Mire?
-The Target: Met de politie op de hielen door Groningen
-De leukste intro quizzen van Nederland

2 reacties

  1. very good 🙂

  2. Zo kan het ook: http://www.youtube.com/watch?v=gNYZH9kuaYM

Reageer op dit bericht!