• 29
  • May, 08

The Target: Met de politie op de hielen door Groningen

The Target gameGisteren probeerde ik met een aantal collega’s in de binnenstad van Groningen een vrachtwagen te stelen. Al snel zaten er 3 politieteams ons op de hielen en werden we als gangsters opgejaagd door binnenstad van Groningen. Aanvankelijk wisten we de agenten voor te blijven, maar langzaam werd het toch wel heet onder onze voeten, zeker toen we ergens 200.000 euro buit hadden gemaakt.

Uiteindelijk kwamen we nabij de Ganzevoortsingel in een vuurgevecht met de politie terecht, slechts enkele minuten nadat een politie team op een door ons achtergelaten landmijn was gelopen. Niet lang daarna werden we in koelen bloede eh, overmeesterd door een ander arrestatieteam, waarna we gebroederlijk terugliepen naar het politie hoofdkwartier.

Target game in Groningen

The Target gps game GroningenDit is een korte samenvatting van een vermakelijk avondje gangstertje spelen in de binnenstad van Groningen. We deden in het kader van een personeelsuitje mee aan The Target, een interactieve game waarbij je in teams met behulp van een GPS toestel door een binnenstad als gangster een aantal voorwerpen moet stelen om daarmee op diverse plaatsen een buit te bemachtigen. Op het toestel is te zien waar die voorwerpen zich bevinden.

Er zijn 3 met kogels bewapende politie teams die dit proberen te voorkomen. Eens in de 3 à 6 minuten krijgen de teams op het GPS toestel te zien waar de anderen zich bevinden en op grond daarvan kan de route en strategie aangepast worden. Zo kun je stoorzenders inzetten en zelfs landmijnen achter laten. Zie ook deze fraaie Demo animatie of dit YouTube filmpje van dit spel uit Utrecht.

Vermakelijk

Zoals ik al zei vond ik het erg vermakelijk en leerde Groningen hierdoor op een hele andere manier kennen. Zo ging ik nadenken over vluchtroutes en hoe mensen reageren op door de stad rennende groepjes jongeren.

Enfin, mocht je zo’n groepje tegenkomen, dan zouden dat best deelnemers aan dit Target spel kunnen zijn, omdat het, naast momenten van meligheid, vrij eenvoudig is hier helemaal in op te gaan.

P.s. Oh ja, we hadden nog ergens een tweede landmijn in Groningen achtergelaten, maar waar ook alweer? Watch your step! 😉

Lezers van dit bericht lazen ook:
-De leukste intro quizzen van Nederland
-OpenFracas – leuk strategie spelletje voor 15 minuten
-Wie pakt de kat?

Een reactie

  1. dat klinkt vet!

Reageer op dit bericht!