• 17
 • Sep, 08

Sex On Fire van de Kings Of Leon moet gewoon een hit worden

Sex On Fire - Kings Of LeonSex On Fire is een imposante single van de Kings Of Leon, waar ik door meerdere personen op gewezen werd. Daarnaast zag ik dat dit nummer een paar dagen geleden in Groot Brittannië op 1 terecht kwam en dus leek me verdere verkenning van dit liedje de moeite waard.

Enfin, na 1 keer luisteren was ik verkocht. Sex On Fire moet gewoon wel een hit worden in Nederland.

Sex On Fire video

Het gaat om dit nummer van de Kings Of Leon:

Wat maakt Sex On Fire van de Kings Of Leon zo goed?

Kings Of Leon - Sex On FireTjsa, dat vraag ik me ook steeds af na het nummer vandaag ongeveer 17 keer te hebben gehoord. Het zit ‘m deels in de fraaie stem van de zanger (Caleb Followill), die vrij kr(amp)achtig korte zinnetjes ten gehore brengt, waarbij het lijkt alsof hij telkens naar adem snakt.

En Caleb doet dit niet alleen. Hij staat samen met z’n 2 broers (Jared en Nathan) en neef (Matthew Followill) in de studio en op het podium. Daarbij spelen ze strakke maar ook spannende, en bijna klassieke gitaarrock, waarbij vooral de ‘drive’ in Sex On Fire me opvalt.

En de rest van Kings Of Leon?

Kings Of Leon - Only By The Night albumTsja, die moet ik nog gaan ontdekken. Hun 4e album (Only by the Night) komt deze maand uit en bevat ook de single Sex On Fire.

Met behulp van YouTube vond ik een aantal eerdere singles van Kings Of Leon, zoals het nummer Fans wat een jaar of wat geleden de Britse top 20 haalde. Hierbij een fraaie live versie van dit nummer, waarin ook weer dezelfde ‘drive’ (stuwende bass, nadruk op akkoordenwisseling etc.) te horen is. Let ook even op het The Who achtige intro:

Oh ja

Verder is het opmerkelijk dat de Kings Of Leon een band is uit het zuiden van de V.S. (Tennessee/Oklahoma) die bijna niets doet (wat hitparade succes betreft) in hun moederland, maar in Groot Brittannië al een paar jaar wel behoorlijk populair is. Toch weten ze daar met dit liedje pas voor het eerst de top 10 te halen (en dan meteen op 1) en lijkt het erop dat Sex On Fire hun grote single doorbraak wordt. Hopelijk ook in Nederland.

Dikke hit?

Wat vinden jullie van Sex On Fire? Wordt dit een (dikke) hit of niet?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Gaat Untouched van The Veronicas eindelijk een hit worden?
-Leona Lewis – Bleeding Love
-Adele scoort hit met Make You Feel My Love van Bob Dylan

10 reacties

 1. Beide leuke nummers om naar te luisteren, maar “Fan” is wel een pakkender nummer dan “Sex on fire”, vind ik.

 2. Verrek, ik ken het nummer 🙂 Ik bestempelde ze na vorig jaar Lowlands als “zou ik meer van moeten checken” maar dat was ik vergeten.

  Shame on me.

 3. Ik loop hem al de hele week grijs te draaien, bij mij thuis is het al een hit dus 😛

  geweldig wat een nummer!

 4. Man.. wát een heerlijke plaat is dat Sex on Fire toch! Je beschrijft het perfect: het is de drive die dit nummer maakt. Een drive die doet verlangen naar diepste gevoelens, een drive die je doet willen het uit te schreeuwen.

  Heerlijke plaat.

 5. Dit nummer is de Sweet memory voor mij voor een verbroken relatie waar dit nummer voor geschreven zou kunnen zijn. Je diepste gevoelens worden inderdaad naar boven gebracht.

  Call me crazy, maar iTunes geeft aan dat ik in de laatste 24 uur 217 maal naar dit nummer heb geluisterd.

  Heerlijk nummer!

 6. @Kaatje: Wauw. 217 keer in 24 uur? Even rekenen. Het nummer duurt 3.26, dat is 206 seconden maal 217 = 44702 seconden. 24 uur = 86400 seconden. Je hebt in dat afgelopen etmaal dus meer dan de helft van die tijd dit nummer gehoord. (tenzij je het niet volledig beluisterde).

  Indrukwekkend in ieder geval.

 7. Peter, naast gamen en luisteren heb ik nog geslapen, maar dan houdt het ook wel zo’n beetje op. Heb vandaag tijdens (thuis)werken koptelefoon opgezet en, zoals Frank schrijft, mee zitten gillen met iTunes op de partyshuffle. Alleen bij noodzaak werd de telefoon opgenomen.
  De afgelopen weken al helemaal verslaafd aan het nummer geraakt en gisteren maar eens betaald voor de download.

  Sweet memories, dat is wat dit nummer en de clip bij me bovenbrengen.

 8. Ik ben helemaal verslaafd aan Sex on Fire, wat een opzwepend nummer! Ik ben helemaal verkocht van Caleb Followill, wat een sexy stem…

 9. Ik hoorde dit nummer gisterenochtend voor het eerst op Arrow (..), alsof iemand iemand dat kleine deurtje in een donk hoekje van mijn ziel opende…
  ‘s avonds direct even gecheckt op YouTube…wat een fantastisch nummer!!

 10. Ik kwam dit nr. paar dagen geleden per toeval tegen en niet eerder gehoord. Fantastich wat een nummer en het raakt je ziel….! Wat heeft die Caleb een fantastisch mooie ‘rauwe’ stem. Zelf vind ik “use somebody” erg mooi, maar SEX ON FIRE is toch echt wel met stip mijn favoriet. Tig keer gedraait en ben de tel kwijt, maar krijg er maar geen genoeg van !!! De opening v/h nummer pakt meteen al en zweept je op. Meer van zulks !!!!

Reageer op dit bericht!