• 05
  • Aug, 07

SBS 6 breekt voortijdig m’n film af

Ik zat gisteren naar een klassieke Bond film te kijken, (You Only Live Twice, 67, met Sean Connery), toen SBS 6 doodleuk ongeveer 25 minuten voor het einde de film afbrak.

SBS 6 breekt voortijdig m’n film af

Het betrof een nachtfilm, die rond 23.59 begon, en zou moeten duren tot iets na 02-en. Maar tegen 01.42 kreeg ik binnen 1 tel een fade-out naar een zwart scherm te zien, met daarop alleen de tekst © 1967 in een klein wit balkje rechtsonder op m’n scherm.

Toen ik klaar was met het knipperen van m’n ogen zat ik naar een dom ‘bel-en-verlies-je-geld’ spelletje te kijken met Christine van der Horst.

Voor een moment vroeg ik me af wat er toe heeft geleid dat SBS 6 heeft doen besluiten deze film af te breken. Was de beheerder in de TV-controlekamer (wellicht een stagiair) in slaap gevallen en werd hij plotseling wakker toen hij Christine de studio zag binnenlopen? En dacht hij toen dat het al tijd was om de schakelaar (zijn enige taak van die dag) om te zetten? Of kwam Christine bij hem en vroeg hem op een beangstigende manier of ze nu al op de buis kon verschijnen, zodat ze ook 20 minuten eerder naar huis kon gaan?

Ik stel me dan dit voor:

Christine: ‘Hoi lieverd’,
Stagiair: ‘Eh, hoi’.
Christine: ‘Zwoele nacht he’?
Stagiair: ‘Eh….’
Christine: ‘Je bent nieuw hier zeker? Hmmm. Je ziet er schattig uit’
Stagiair: ‘Eh, eh….(paniekerig)’
Christine: ‘Zeg, zou je kunnen uitzoeken of ik iets eerder kan beginnen vandaag? Dan kan ik ook weer eerder naar huis’
Stagiair: ‘Eh…., maar de kijkers dan?’
Christine: ‘Oh, lieverd, die zien mij toch liever dan zo’n 40 jaar oude film? Kun je uitzoeken of we veel kijkers hebben nu?’
Stagiair: ‘Eh….ik zie dat we maar een paar kijkers hebben: 2 in Rotterdam, 1 zapper in Amstelveen, en oh ja, nog iemand uit Groningen’.
Christine: ‘Oh, dat lijkt me dan geen probleem. Die zapper die zapt wel verder, die 2 in Rotterdam dat zijn m’n oom en tante die op mij wachten, en met het Noorden houden we sowieso al jaren geen rekening meer. (Lachend:) Wanneer hadden we voor het laatst ook al weer iets over Groningen in ‘Hart van Nederland?’
Stagiair: ‘Eh….’
Christine: ‘Ok, breek de film dan maar af en gooi mij maar in de uitzending’.
Stagiair: ‘Eh….’

En zodoende….zucht.

SBS 6 heeft al niet zo’n beste naam wat betreft film uitzendingen. Zo kijk ik bijvoorbeeld al niet meer naar films waarvan ik weet dat ze onderbroken worden door ‘Hart van Nederland’ met aansluitend het weerbericht van Piet. Wie dat ooit bedacht heeft. Alsof dit programma’s voor de zelfde doelgroep zijn. Enfin. Vanaf nu kijk ik ook geen nachtfilms meer van SBS 6. Bah.

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Once – Prachtige singer-songwriter film uit Dublin
-A-Team film met Bruce Willis en Woody Harrelson?
-Eerste trailer van de A-Team film – een analyse

Een reactie

  1. Een afgebroken film is als een boek waarvan het laatste hoofdstuk is afgescheurd omdat het teveel papier kost.
    Wie kijkt er dan ook naar campingzender SBS6?
    Ik niet. Met uitzondering van het nieuws kijk ik al jaren niet meer naar de commerciele zenders. Ik ben nogal moe van de opdringerige reclame (weg ermee!), de bak-en-braad programma’s, de klusshows, de talentenshows, en de films onderbroken door (alweer) reclame.
    Nu ik dit lees is dit voor mij alleen maar een bevestiging van mijn beslissing om ze zo veel mogelijk links te laten liggen.

Reageer op dit bericht!