• 14
  • Jan, 10

Eerste trailer van de A-Team film – een analyse

Analyse van de A-team movie trailerDe nieuwe A-Team film komt er dan toch echt aan!

Een half jaar geleden schreef ik al over deze film, maar toen waren de namen van de hoofdrolspelers nog niet bekend.

Nu wel: Liam Neesson (Hannibal), Bradley Cooper (Face), Sharlto Copley (Murdock), Quinton Jackson (B.A.) en Jessica Biel. (Zie ook IMDB)

Enfin, de film komt pas deze zomer uit, maar de eerste trailer biedt al volop mogelijkheden om een analyse te maken van die eerste echte A-Team film.

A-team film trailer

Ik vind het slim hoe het van de serie bekende intro tekstje gebruikt is als tekst voor deze trailer en dat smaakt naar meer.

Dingen die me meevallen

Enfin, deze dingen vallen me tot nu toe mee:

  • Het GMC busje lijkt nauwelijks te zijn veranderd!
  • Het deuntje in een film-muziek versie klinkt prima.
  • Eigentijds gevoel (Hummer/Mission Impossible stunt bij raam)
  • Cameo’s van Dirk Benedict (Face) en Dwight Schultz (Murdock), via IMDB

De (tegen)vallende tank

De grootste tegenvaller van deze trailer vind ik de vallende tank. Tot het moment dat je die ziet, had ik nog de hoop dat deze film een realistischere versie zou worden van de ietwat oppervlakkige TV serie. De karakters zouden wat mij betreft mogen worden uitgediept en de stunts beperkt tot een normaal menselijk kunnen. Dit zorgde er voor dat recente films als Batman Begins, Casino Royale en Star Trek leuke(re) films werden.

Hoe dan ook, de vallende tank geeft me de indruk dat de focus ligt op het spektakel en niet op de diepgang waar ik op hoopte.

Andere hoofdrol spelers

Ten slotte vind ik het nog moeilijk om het A-Team voor te stellen zonder de bekende gezichten van de tv serie uit het begin van de jaren 80. Zo vind ik in deze trailer bijvoorbeeld de rol van de ‘nieuwe’ Murdock vooralsnog niet overtuigen. Die rol lijkt me overigens wel de moeilijkste van de vier om te vervangen.

Ik neem me voor niet te veel te gaan letten op deze nieuwe spelers. Immers, eens in de zoveel tijd moeten we met z’n allen toch ook wennen aan een nieuwe James Bond, en die films worden op een gegeven moment ook ‘gewone’ Bond films.

Enfin, ondanks de vallende tank in de trailer, en het vermoeden dat deze film minder diepgang heeft dan dat ik hoopte, wil ik de film toch graag zien. Al is het alleen maar om zelf de vergelijking met invloedrijke tv serie te maken.

Vallen er ook doden?

Oh ja, afgezien van die paar beelden op een militair kerkhof, ben ik benieuwd of er ook doden vallen in de film. In de tv serie kwam dit (bijna) niet voor. Zo zag je bij elke over de kop gevlogen auto hoe de passagiers er later uit kropen, en heb ik ondanks de vele mitrailleur gevechten, nog nooit iemand van het A-Team iemand zien raken. De serie kreeg hierdoor wel een behoorlijk ‘braaf’ karakter.

Ik ben benieuwd hoe ‘braaf’ deze film zal zijn.

Wat vind jij van deze trailer?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-A-Team film met Bruce Willis en Woody Harrelson?
-Welkom terug Dr. Jones!
-Sa Som I Himmelen – As It Is In Heaven

2 reacties

  1. Er zitten helemaal geen goedkope jeeps in die altijd op de zelfde manier bij een explosie omrollen, waarna de boef er uit kruipt… 😥

    Maar de bus van BA is nog steeds cool! 😈

  2. Trailer zag er prima uit vond ik. Met name Liam Neeson en Bradley Cooper passen prima in het plaatje. Vallende tank is natuurlijk vreselijk over the top, maar vind het niet erg. Ik denk dat we inderdaad weinig tot geen diepgang gaan vinden in deze film. Ik vind persoonlijk niet erg. Denk namelijk dat het A-team zich daar ook minder goed voor leent dan bijvoorbeeld een complexe(re) persoonlijkheid zoals Batman.

Reageer op dit bericht!