• 09
 • Jun, 09

A-Team film met Bruce Willis en Woody Harrelson?

A-Team film met Bruce Willis en Woody Harrelson?Er wordt al jaren gesproken over een film remake van The A-Team, en tot nu toe kon ik me niet voorstellen dat een film versie iets zou toevoegen aan de klassieke jaren 80 serie.

Dit veranderde toen ik toevallig op IMDB zag dat er geruchten zijn dat Bruce Willis en Woody Harrelson de rollen van respectievelijk Hannibal Smith en Murdock op zich zullen nemen. Verder wordt rapper Common genoemd als B.A. Baracus en zal Bradley Cooper mogelijk de rol van Face (Templeton Peck) op zich nemen.

De film zal worden geregisseerd door Joe Carnahan (Smokin’ Aces). Opvallend is dat zowel Tony Scott en Ridley Scott genoemd worden als betrokken producers.

Maar…

Afbreuk aan de legende?

THe A-Team 1983-1987

Ondanks deze grote namen blijf ik voorzichtig met mijn verwachtingen. The A-Team maakte destijds (1983-1987) als kind een grote indruk op me, en nostalgie is moeilijk te vervangen.

Aangezien George Peppard (Hannibal Smith) in 1994 overleden is, en de rest van de originele cast (Mr. T, Dirk Benedict en Dwight Schultz ) te oud is voor hoofdrollen in deze film, lijkt me het noodzakelijk dat ook de spelers vervangen worden. En, indien je daar vanuit gaat, dan vind ik de keuze voor Willis en Harrelson nog niet zo slecht.

En er zal meer veranderen. Zo begreep ik dat in de film versie Hannibal, Face, Murdock en B.A. geen Vietnam maar Irak veteranen zullen zijn.

Vaste waarden A-Team

Enfin, toch hoop ik dat deze elementen zullen terugkeren in de A-Team film:

 • Het GMC busje
 • Het knutselmoment (waarin een oud busje wordt omgebouwd tot pantser voertuig)
 • Een aantrekkelijke Amy/Tawnia bijrol (Hmm, wie zou dat worden?)
 • Colonel Decker
 • Het intro tekstje:
  In 1972 a crack commando unit was sent to prison by a military court for a crime they didn’t commit. These men promptly escaped from a maximum security stockade to the Los Angeles underground. Today, still wanted by the government, they survive as soldiers of fortune. If you have a problem, if no one else can help, and if you can find them, maybe you can hire… The A-Team
 • Het A-Team intro liedje. Deze nostalgische klassieker van Mike Post & Peter Carpenter moet absoluut (eventueel in een herbewerking) gebruikt worden voor de nieuwe film.

De rolverdeling is nog niet zeker

Het lijkt zeker dat er een A-team film zal komen, maar de verdeling van de rollen is nog lang niet zeker. Zo las ik vandaag dat ook Liam Neeson in gesprek is met de makers over de rol van Hannibal Smith.

En de vele A-team movie fan filmpjes op YouTube maken het nog ingewikkelder met namen als George Clooney, Tom Cruise, Val Kilmer, Al Pacino, Pierce Brosnan, Nicolas Cage, Ice Cube, Jim Carrey en Brad Pitt. Zie bijvoorbeeld dit en dit filmpje.

Enfin, door al deze media aandacht en de grote namen die hierbij genoemd worden, zie ik wel uit naar de film over The A-Team, al is het alleen al om te zien in hoeverre de nieuwe film op kan tegen de nostalgische waarde van de originele serie.

En jij? Zie jij uit naar de remake van The A-Team, die waarschijnlijk in de zomer van 2010 in de bioscoop te vinden moet zijn?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Eerste trailer van de A-Team film – een analyse
-Sa Som I Himmelen – As It Is In Heaven
-SBS 6 breekt voortijdig m’n film af

5 reacties

 1. Ik zie een remake van deze film niet echt zitten.
  Je zult mij dus ook niet in de bios kunnen vinden bij deze film.

  Bruce Willis zou een zeker een goeie Hannibal Smith zijn.

 2. Bij Tony Scott in een aftiteling moet ik altijd denken aan:
  The Chief. Dat terzijde 😉

  The A-Team is echt jeugdsentiment…

  De nieuwe serie Knightrider 2009 vond ik zo raar nog niet voor zover ik er wat van gezien heb. Ook jeugdsentiment. Maar geen film :S En dat schept hogere verwachtingen.

  Met een re-make van een A-Team film is niks mis, afhankelijk van hoe het gebracht en gedaan wordt; je moet het maar durven.

  Ik ben wel nieuwsgierig naar zo’n film in ieder geval 🙂 En eigenlijk vooral naar de recenties voordat ik hem ga kijken.

 3. Update: De A-Team film komt waarschijnlijk in de zomer van 2010 uit, met o.a. Liam Neeson (Hannibal), Bradley Cooper (Face) en Jessica Biel (Amy).
  Zie: http://www.imdb.com/title/tt0429493/

 4. Remakes moeten gemaakt worden. Maar ik hoop dan wel dat ze inderdaad de oude verhaallijn houden. Ik zou daar als zevende punt aan toe willen voegen:

  Waarbij, wanneer in de achtervolging de vijand crasht, hij maar wel weer uit de auto kruipt en aan de mede passagier vraagt of alles goed is (waarbij het standaard antwoord “ja hoor!”).

  …en moet er natuurlijk wel altijd mis worden geschoten… 😛

 5. Update 2: Ik heb een analyse gemaakt van deze film n.a.l.v. het verschijnen van de eerste officiële A-team film trailer.

Reageer op dit bericht!