• 31
 • Oct, 08

Mijn top 5 van favoriete Halloween liedjes

Halloween top 5 favoriete liedjesHet is vandaag Halloween, en dat lijkt me een goede reden om m’n 5 favoriete liedjes over Halloween eens op een rijtje te zetten. Voorwaarde hierbij is dat het redelijk bekende liedjes moeten zijn, zodat je de nummers verantwoord op bijvoorbeeld een feestje ten gehore kan brengen.

Hierdoor vallen vele liedjes af en blijft er, gek genoeg, geen bekend liedje over met Halloween in de titel. Gelukkig zijn er nog genoeg liedjes die wel dezelfde enge sfeer aanroepen.

Hierbij mijn top 5 van Halloween liedjes:

1. Thriller – Michael Jackson

Thriller was mijn allereerste album (cassettebandje) en 25 jaar na uitgave kan ik er nog steeds met plezier naar luisteren. Het titelnummer is een van de vele hoogtepunten, vooral door de creepy gesproken tekst van de bekende horror acteur Vincent Price:

Darkness falls across the land.
The midnight hour is close at hand…

2.ย Ghostbusters – Ray Parker, Jr.

In dezelfde categorie jeugdsentiment valt Ghostbusters, de wereldhit van Ray Parker, Jr. uit de gelijknamige film. Grappige videoclip, leuk logo, en leuke film, waarbij Bill Murray als Peter Venkman de show steelt.

3. Enter Sandman – Metallica

Lang geleden was dit het eerste nummer van Metallica dat ik hoorde en het maakte indruk door de duistere tekst, duistere bandnaam, duistere videoclip en duistere album cover. Op elk (schuur)feest dat ik in die tijd bijwoonde, werd Enter Sandman altijd lekker hard meegezongen:

Hush little baby, dont say a word
And never mind that noise you heard
Its just the beast under your bed,
In your closet, in your head

Later leerde ik pas dat Metallica nog veel hardere platen had gemaakt, en dat Enter Sandman eigenlijk een stap in de richting van de radio vriendelijkere rock was (waardoor ze overigens wel een wereldband werden).

4. Werewolves Of London – Warren Zevon

Dit nummer leerde ik pas dit jaar kennen, omdat het gerecycled werd voor de recente nummer 1 hit, All Summer Long van Kid Rock. Enfin, Warren Zevon blijkt een interessante singer-songwriter te zijn geweest, die helaas droevig aan z’n einde kwam, maar ons wel z’n originele liedjes achterliet.

Neem bijvoorbeeld de eerste twee regels van zijn enige (Amerikaanse) hit Werewolves Of London (uit ’78):

I saw a werewolf with a Chinese menu in his hand
walkin through the streets of Soho in the rain.

Bij het horen van deze tekst wil je gewoon aandachtig verder luisteren, ook al valt de clou wellicht wat tegen. Het meebleren met het wolvengehuil in het refrein maakt dat wel weer goed.

5. Bullet With Butterfly Wings – Smashing Pumpkins

Het symbool van Halloween is natuurlijk de pompoen, en dus wilde ik een liedje van de Smashing Pumpkins in deze top 5 lijst. Ik twijfelde even over het fraaie Tonight, Tonight, maar de bekende eerste tekstregel van Bullet With Butterfly Wings zette me op andere gedachten:

The world is a vampire

Tot zover deze lijst.

Happy Halloween allemaal!

p.s. Mocht je vandaag niet naar buiten durven, om bijvoorbeeld voor snoep langs de deuren te gaan, dan kun je wellicht deze vraag hieronder beantwoorden:

Welke liedjes hoor jij graag tijdens Halloween?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Mijn top 5 van favoriete liedjes over schoenen
-Top 5 liedjes voor het hardlopen of joggen
-Mijn top 5 liedjes over school en lesgeven

6 reacties

 1. Ha, dat moet niet al te moeilijk zijn. Eens kijken. Ohja, niet allemaal even bekend vrees ik.

  Iron Maiden – Phantom of the Opera
  Van hun debuutalbum uit 1980, toen nog met zanger Paul Di’anno. Een klassiek metal nummer.

  Misfits – Horror Business
  Volgens wikipedia geinspireerd door de dood van een vriendin van Sex Pistols’ Sid Vicious, die vermoord in een badkamer werd gevonden. Gezellig hoor ๐Ÿ˜‰

  Radiohead – Karma Police
  Niet om de tekst (die slaat eigenlijk helemaal nergens op), maar de muziek die me op 1 of andere manier toch de rillingen weet te geven. De enigszins creepy videoclip draagt ook haar steentje bij.

  Sonic Youth – Death Valley ’69
  Bekijk de video maar ‘s op Youtube ๐Ÿ˜‰

  Marillion – Grendel
  Een kleine 20 minuten griezelen.

 2. Overigens: je server staat nog op zomertijd te pruttelen. Jammer, want nu is mijn post van 1 november en niet van 31 oktober ๐Ÿ˜‰

 3. Dank voor je input. Ik heb de klok van m’n blog aangepast en het is nu weer helemaal bij de tijd. ๐Ÿ˜›
  Daarnaast heb ik ook de tijden (+ dag) van je reacties, zoals je wenste, gecorrigeerd.

 4. Prachtig! ๐Ÿ˜ˆ

 5. ๐Ÿ˜Ž ๐Ÿ˜Ž ๐Ÿ˜Ž ๐Ÿ˜Ž xxx

 6. ๐Ÿ‘ฟ Sid Vicious raakte pas verslaafd aan heroine NADAT hij Nancy Spungen had ontmoet!!

  Het is HELEMAAL NIET zeker dat Sid Vicious Nancy Spungen in oktober 1978 heeft doodgestoken; hij was door drugs zover heen dat hij er in geen enkel opzicht toe in staat was (volgens getuigen en onderzoek).

  Stonden zijn vingerafdrukken op het mes???
  Zijn er andere sporen die naar hem wijzen???
  Dat staat helemaal niet vast!!!

  Er zijn in de loop der jaren steeds meer aanwijzingen gekomen dat wijlen zijn moeder op 2 februari 1979 de fatale overdosis heroine aan Sid Vicious heeft toegediend (niet hijzelf)!!!

Reageer op dit bericht!