• 03
 • Jul, 08

All Summer Long – Kid Rock

All Summer Long - Kid RockTot mijn verbazing zag ik dat Kid Rock zijn eerste (top 10) in Nederland scoort met All Summer Long, dat deze week stijgt van 16 naar 6. Kid Rock was in Nederland al bekend vanwege de ‘society nieuwtjes’ (o.a. ex van Pamela Anderson) maar nu lijkt hij ook eindelijk muzikaal in Nederland te zijn doorgebroken. In de VS is hij overigens al 10 jaar een multi-platina artiest.

Enfin, All Summer Long is op het eerste gehoor niet een heel speciaal nummer, en zal het in eerste instantie wel van de in strand kleding gehulde dames moeten hebben. Echter, op het tweede gehoor werd me duidelijk dat dit nummer eigenlijk een mix is van 2 Southern Rock singles: Werewolves Of London en Sweet Home Alabama

All Summer Long video

Goed, het gaat dus om dit nummer met deze clip:

Werewolves of London – Warren Zevon

Werewolves of London was een single van Warren Zevon uit 1978 dat in Nederland (bijna vanzelf sprekend) geen hit werd, maar hem in de VS een 21e plaats opleverde. Het werd z’n enige top 40 hit, wellicht omdat grote namen als John McVie, Mick Fleetwood en Jackson Browne aan dit nummer meewerkten. Let erop hoe al vanaf de eerste tel All Summer Long een kopie van dit nummer lijkt:

Sweet Home Alabama – Lynyrd Skynyrd

Sweet Home Alabama - Lynyrd SkynyrdOok Sweet Home Alabama van het legendarische Lynyrd Skynyrd is duidelijk te horen in All Summer Long. Sweet Home Alabama was destijds (1974) geschreven als reactie op Southern Man en Alabama van Neil Young, waarin hij zich erg kritisch uitliet over het Zuiden van de VS. Hierbij een latere live versie:

Enfin, Sweet Home Alabama werd een grote hit (Top 10 VS, en Nederland? Tsja, raad eens?) en maakte van Lynyrd Skynyrd een bekende band (waarvan volgens mij de naam vaker verkeerd dan goed word geschreven.).

Oh ja, voor de wat jongeren onder ons, ik vond ook nog deze Robbie Williams hotel-kamer versie van dit nummer:

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Twilight Zone – Golden Earring
-Always On Your Side – Sheryl Crow
-Heb jij Rock Lobster van de B-52’s wel eens gehoord?

7 reacties

 1. Er is trouwens ook een nederlandse cover van dit nummer. Alleen in plaats van ‘Sweet Home Alabama’ hebben ze ‘Una Paloma Blanca’ maar eens uit de kast getrokken: ‘Kid B & Marco van der Starre – Una paloma blanca’.

  HIj wordt iedere morgen op Radio 538 gedraaid, maar ik heb nog geen Youtube filmpje kunnen vinden helaas.

 2. Grappig, ik dacht dat Sweet Home Alabama gewoon een cover was en dat dat pianoriedeltje er standaard al in zat. Maar nu je het zegt: het hoort er niet in 😯

  In mijn hoofd vond ik dat de soundtrack van de film met dezelfde dus net zo klonk als deze uitvoering. Ik begreep dan ook absoluut niet waarom dit nummer nu ineens zo’n hit aan het worden is 😆

 3. De film met dezelfde naam bedoeld ik dus 😉

 4. Ha, Kid Rock heeft er wel een goede mix van gemaakt, omdat ik bij het beluisteren niet constant moet denken aan de originelen.
  Ah, die Nederlandse versie. Ik las net dat ie vandaag op single uitgekomen is. Op YouTube vond ik een geluidsopname van dit verrassend aardige nummer.

 5. Update: Ik zie net dat dit nummer deze week op 1 staat in Nederland.

 6. Luister ook eens naar “Play it all night long” van Warren Zevon, zitten ook bekende zinnetjes in.

 7. @Carin: Dank voor die tip. Daarin is ook al de verwijzing naar Sweet Home Alabama te vinden:

  Sweet home Alabama
  Play that dead band’s song
  Turn those speakers up full blast
  Play it all night long

Reageer op dit bericht!