• 23
 • Nov, 07

Michael Hutchence – 10 jaar dood

Gisteren (22 nov 2007) was het 10 jaar geleden dat Michael Hutchence, oud zanger van INXS, dood werd aangetroffen in zijn hotel kamer in Sydney, Australie.

Wereldband

Michael Hutchence - 10 jaar doodINXS groeide met Michael Hutchence in de jaren 80 uit tot een wereldband. Deze Australische groep scoorde halverwege de jaren 80 al een paar hitjes als Original Sin en What You Need, maar niemand kon vermoeden dat hun album “Kick” uit 1987 een mega seller werd met maarliefst vier Amerikaanse top 10 hits: Need You Tonight (1), Devil Inside (2), New Sensation (3) en Never Tear Us Apart (7).

Afname van populariteit

INXS albums 1987 - 2004Het succes van “Kick” konden ze niet overtreffen en hun volgende albums werden steeds minder succesvol. “X” uit 1990 (met Suicide Blonde en Disappear) en “Welcome To Wherever You Are” uit 1992 (Baby Don’t Cry, Taste It, Not Enough Time) verkochten nog aardig, maar “Full Moon, Dirty Hearts” uit 1993 (The Gift en Please) en “Elegantly Wasted” uit 1997 wisten geen edelmetaal meer te behalen.
Overigens was dit laatste album enkele maanden voor de dood van Michael Hutchence uitgebracht.

Rock Star

INXS in 2006In 2004 kwam INXS weer in het nieuws, omdat de band via het programma Rock Star op zoek ging naar een nieuwe zanger. Dit leverde de nodige publiciteit op, waardoor INXS, met de nieuwe zanger J.D. Fortune, in de V.S., maar vooral in Australie en Canada, een aantal hits scoorde en meer dan 2 miljoen exemplaren wist te verkopen van het “Switch” album.

Mystify

Toch zal INXS voor mij nooit meer hetzelfde zijn zonder Michael Hutchence. Hierbij, als eerbetoon aan deze zanger, de videoclip van Mystify. Dit was een van de laatste singles van hun succesvolle “Kick” album en de clip geeft een inspirerend kijkje in de keuken van INXS tijdens haar hoogtij dagen:

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Is Michael Jackson de Elvis van mijn generatie?
-Zeg het met kaartjes
-Otis Redding 40 jaar dood

5 reacties

 1. INXS wordt nooit meer wat het was met Michael.

  Life goes on en INXS (wat er van over is) wil wel. En van mij mogen ze. J.D. mag blijven wat mij betreft.

 2. P.S. Zet ff je server/logreageergedoe op wintertijd.

 3. J.D. Fortune doet het volgens mij niet slecht. Ik vind het wel opmerkelijk dat z’n stem in de verte op die van Hutchence lijkt, terwijl J.D. een Canadees is.
  De rest van de band klinkt ook gewoon als INXS, dus ze zitten er niet heel veel naast, ook al is het leeftijdsverschil tussen de bandleden wel zichtbaar: Zie o.a. de clip van hun comeback single: Pretty Vegas.

  p.s. Dank voor de wintertijd reactie.

 4. INXS was bij mij al een paar keer langsgekomen 😉 Ik vind zelf J.D. absoluut niet slecht. In Nederland is er helaas weinig aandacht aan besteed.

 5. @Ajay: Die eerdere eh, uitzendingen van je over INXS heb ik helaas gemist. Ik heb ze net gelezen en het is wel duidelijk dat je het leuk vindt.
  Ze zijn nu volgens mij bezig met een nieuw album en ik ben benieuwd of INXS 2.0 na de aandacht rondom Rock Star zelfstandig op haar benen kan blijven staan, en wellicht ook Nederland eens binnen kan lopen.

Reageer op dit bericht!