• 17
  • Jul, 09

Fallin’ For You single van Colbie Calliat

Falling For You - Colbie Caillat singleColbie Caillat is terug met Fallin’ For You, de eerste single van haar volgende maand te verschijnen tweede album Breakthrough.

We kennen deze Jennifer Aniston look-alike van de single Bubbly (“It starts in my toes, and I crinkle my nose” etc.) en haar prettig in het gehoor liggende debuut album Coco.

Fallin’ For You is wederom een zoet en zomers getint liedje, dat vorige week op 12 (!) binnenkwam in de Billboard top 100 singles. Het zal me niet verbazen dat Colbie Caillat hiermee ook in Nederland weer een grote hit gaat scoren.

Fallin’ For You Video

In de zoete video van Fallin’ For You gaat Colbie op surf-date met een onhandige en eh, er minder model-achtig uitziende jongen. Op YouTube vond ik een een eerste cam-versie van deze clip en ik ben benieuwd hoe lang deze online blijft. Dailymotion filmpjes gaan gelukkig langer mee:

Ongecompliceerd liedje

Fallin’ For You is een ongecompliceerd liedje (“hold my hand” etc.), dat volgens mij prima past bij de doelgroep, muziek en het imago van Colbie Calliat. Fallin’ For You ligt daarmee in het veilige verlengde van haar doorbraak single Bubbly, dat ook een idealistisch zomers gevoel opriep.

Ondanks deze thematische eenvoud vind ik Fallin’ For You een erg aanstekelijk popliedje. Dat is te danken aan haar zoete stem, de akoestische gitaar en vooral de rijke productie. Deze productie doet me sterk denken aan Fleetwood Mac (‘Mirage’) uit het begin van de jaren 80. Dat laatste is niet zo vreemd, omdat haar vader en tevens co-producer, Ken Caillat, tussen 1977 en 1982 de platen van Fleetwood Mac produceerde.

Wat vind jij van Fallin’ For You?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Heb je Coco van Colbie Caillat al eens gehoord?
-Breakthrough van Colbie Caillat is leuk zonder verrassingen
-Back It Up van Caro Emerald wordt een zomerhit

Een reactie

  1. Die jongen in de clip is wel echt een loser hoor… Iemand moet hem even vertellen dat ie waarschijnlijk leuker is als ie gewoon zichzelf is.

    Verder grappig, niksig, zomerliedje.

Reageer op dit bericht!