• 08
  • Jul, 08

Gabriella Cilmi’s Sweet About Me

Gabriella Cilmi - Sweet About MeSweet About Me is de aanstekelijke single die de naam Gabriella Cilmi (spreek uit als ‘chill-me’) naast Australie, Nieuw Zeeland, Zwitserland en Groot Brittannie nu ook in Nederland bekend gaat maken.

Van het weekend las ik er voor het eerst over op een blog waar ik vaak even kijk, en gisteren hoorde ik het nummer voor het eerst (bewust) op de radio. Daarbij zag ik vandaag dat het nummer inmiddels al langzaam onze hitlijsten is binnengedrongen. Met dit tempo lijkt Gabriella een grote ster te gaan worden.

Sweet About Me

Sweet About Me - Gabriella Cilmi singleBij het horen van de single Sweet About Me doet de stem van Gabriella Cilmi me even aan denken aan Amy Winehouse, Duffy en zelfs het fraai-nasale gezang van Norah Jones.

Bij het luisteren naar dit nummer, dat bij elke draai fraaier wordt, verbaas ik me er nog steeds over dat Gabriella nog maar (sweet) 16 (!) is, een leeftijd die ik niet bij haar kan stem kan plaatsen.

Eerlijk gezegd kan ik aan de bijbehorende clip van Sweet About Me ook niet zien dat ze nog zo (eng) jong is. Jullie?

Don’t Want To Go To Bed Now

Inmiddels is op YouTube ook de officiele video van haar 2e single, Don’t Want To Go To Bed Now, verschenen. Dit nummer laat wat muziek, clip, doelgroep en thema wel duidelijker zien dat ze jonger is dan ze met Sweet About Me doet geloven.

Enfin, ook dit nummer is aanstekelijk en hierbij doet Gabriella me meer denken aan Girls Aloud, een engels meidengroepje, dat ik stiekum best aardig vindt om naar te luisteren. 😳

Deze groep kennen we in Nederland van hitjes als Sound Of The Underground en Jump (uit Love Actually). Daarbij is deze connectie nog niet zo vreemd, omdat het songwriting team van Girls Aloud (Xenomania) ook verantwoordelijk is voor de doorbraak successen van Gabriella Cilmi.

Lessons To Be Learned

Lessons To Be Learned - Gabriella Cilmi albumHet Xenomania team schreef en produceerde dan ook de singles Sweet About Me en Don’t Want To Go To Bed Now en het debut album van Gabriella Cilmi: Lessons To Be Learned.

Het is een opvallend afwisselend album, met een aantal snel goed in het gehoor liggende nummers (lees: mogelijke singles) waarbij ik gek genoeg steeds weer andere vergelijkingen kan maken. Zo doet ze me op Cigarettes And Lies even denken aan Katie Melua, terwijl de cover Echo Beach, met een intro dat lijkt op een mix van No More Heroes van de Stranglers en Love Is A Battlefield van Pat Benatar, me haar stem zelfs even doet denken aan die van Blondie.

Enfin, haar debut album Lessons To Be Learned is een fraai album, mede omdat er wel aardige dingen op te ontdekken zijn en vooral haar erg fraaie stem. Het zal me dan ook niet verbazen dat Gabriella na Sweet About Me nog meer hits in Nederland zal gaan scoren.

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Leona Lewis – Bleeding Love
-Give It 2 Me – Madonna
-The Element Of Freedom van Alicia Keys stelt me teleur

2 reacties

  1. Ik hoor daar enkel de stem van de zangeres van morcheeba in, maar zeker niet van deze die jij vermeld.

  2. Update: Dit nummer heeft in Nederland inmiddels de 1e plaats bereikt.

Reageer op dit bericht!