• 25
 • Mar, 08

Ken Lee – Without You

Valentina Hasan - Without You“Ken lee
Tulibu dibu douchoo
Ken lee, Ken lee
Meju more”

Met deze onvergetelijke tekst brak de Bulgaarse zangeres Valentina Hasan dit jaar door. Tijdens haar optreden in het Bulgaarse Music Idol bracht ze een fonetische (!) versie van Without You ten gehore. Deze eh, opmerkelijke versie werd al vrij snel een grote hit op het Internet.

Ken Lee

Goed, het gaat om deze versie:

Wie is toch die Ken Lee? ๐Ÿ˜‰

2e versie van Ken Lee

Mede dankzij de publiciteit van het vorige filmje kreeg Valentina de kans om haar Ken Lee versie nogmaals op te voeren in het programma waarin ze ‘ontdekt’ werd. Voor deze versie heeft ze heel duidelijk taallessen genomen, maar nog steeds weet ze ons te verrassen met onvergetelijke one-liners als ‘You alwees smile lolly nigh‘ en ‘yo sorra shooow‘. Let ook op het uitzinnige publiek en de fronsende jury:

Oh ja, ligt het aan mij of begint Valentina in de bovenstaande clip op een oneven maat met zingen?

Without You – Mariah Carey

Without You - Mariah Carey singleGoed, Without You zal bij de huidige generatie wellicht bekend zijn door de 1994 uitvoering van Mariah Carey. Mariah scoorde er vooral in Europa een grote hit mee. In Nederland werd het zelfs haar 2e nummer 1 hit.

Voor de volledigheid vind je hier ook deze clip:

Without You – Harry Nilsson

Without You - Harry Nilsson singleHarry Nilsson zorgde ervoor dat Without You een klassieker werd. Het nummer stond in 1972 wekenlang op nummer 1 in de VS en Groot Brittannie. In Nederland kwam het eh, zelfs op een 10e plaats terecht.

Nilsson scoorde na zijn doorbraak met Everybody’s Talking hiermee zijn 2e, grootste en helaas laatste wereldhit. Voor mij blijft dit de ultieme versie van dit nummer, maar oordeel zelf:

(Oh ja, er is geen officiele video van dit nummer, vandaar deze rare clip).

Without You – Badfinger

Badfinger - Without YouHoewel Nilsson vele fraaie liedjes heeft geschreven, waren ironisch genoeg, zijn twee grootste hits niet door hem geschreven. Everybody’s Talking was van Fred Neil en Without You werd geschreven door Pete Ham en Tom Evans, twee leden van de groep Badfinger.

Deze Britse groep scoorde in het begin van de jaren 70, geholpen door connecties met de Beatles, een paar hits zoals Come and Get It, No Matter What en Day After Day. In 1970 schreven ze Without You dat als album track terecht kwam op hun ‘No Dice’ album:

Zelfmoord

Pete Ham - Tom Evans - BadfingerVanwege de schimmige financiele praktijken van hun toenmalige manager Stan Polley zijn Pete Ham en Tom Evans van Badfinger nooit rijk geworden van hun Without You compositie. Zo bepaalde een contract dat de leden een vast salaris ontvingen, dat in het niet viel bij de omzet die ze genereerden.

Na allerlei rechtzaken, constante financiele problemen en frustraties over het niet ontvangen van royalties pleegde Pete Ham in 1975 zelfmoord door zichzelf op te hangen. In 1983 hing Tom Evans zichzelf ook op, net nadat hij weer ruzie had gemaakt over de royalties van de Without You compositie.
Ik vraag me af of Valentina op de hoogte is van deze tragische voorgeschiedenis.

Without You vs. Ken Lee

Enniewee, de Ken Lee versie is op dit moment erg populair en het zal me niet verbazen dat dit in een remix versie een hit zal worden.
Maar goed, om toch wat reacties op deze post te krijgen, bij deze weer een kijkersvraag:

Welke versie vinden jullie leuker?

 • Ken Lee – Valantina Hasan
 • Without You – Mariah Carey
 • Without You – Nilsson
 • Without You – Badfinger
Lezers van dit bericht lazen ook:
-Gaat Touch My Body van Mariah Carey het redden?
-Just Stand Up van Mariah Beyonce Rihanna Crow Fergie en meer
-Zal Sandy Dane met Peace, Love and Ice Cream doorbreken in Nederland?

4 reacties

 1. This is funny, estonians also have been sending this around .) Hi Peter, its Helen, i’m learning Dutch ๐Ÿ˜‰ (not really, but i believe you were laughing on this. grts.

 2. Diezelfde dame kwam bij mij omhoog vandaag als in *uitzoeken wat dat nu weer geks is*
  Ben blij dat jij de moeite nam ๐Ÿ˜‰

  ->Oh ja, ligt het aan mij of begint Valentina in de bovenstaande clip op een oneven maat met zingen?

  Met een opmaat (uit de maat) beginnen is niks mis mee, dat hoort zo bij dit nummer. Halverwege het begin van dit nummer begon de begeleiding echter overnieuw en ik begrijp dondersgoed dat ze verkeerd begint.

 3. Had zij รƒยฉnig gevoel voor muziek gehad, had ze deze fout niet gemaakt, maar had ze het er zingend ook wat beter vanaf gebracht ๐Ÿ˜‰

 4. @Helen: Hiyah! Great you found my site and even managed to understand some Dutch. 8)

  @Ajay: Graag gedaan ๐Ÿ˜‰
  En inderdaad, over haar gevoel voor muziek (of het gebrek daaraan) is wel wat te zeggen. Maar het zit niet alleen in een onzuivere toon, maar ook in het aanvoelen wanneer ze moet beginnen. Ik tel 5 maten, terwijl bij de andere versies na 2 maten begonnen wordt met zingen. De begeleiding begint inderdaad opnieuw, en opnieuw en Valentina begint dan opeens na de 5e maat (ipv de 4e of 6e).

  Ach, ik houd er iig een sterk ‘Double Date‘ gevoel aan over. Het is zo slecht waardoor het weer leuk wordt.

Reageer op dit bericht!