• 25
  • Aug, 08

Just Stand Up van Mariah Beyonce Rihanna Crow Fergie en meer

Just Stand Up - Mariah Beyonce Blige Rihanna Fergie Crow etc.Just Stand Up is een opmerkelijke charity single waaraan een groot aantal van de populairste zangeressen van dit moment meewerkten: Mariah Carey, Beyoncé Knowles, Mary J. Blige, Rihanna, Fergie, Sheryl Crow, Melissa Etheridge, Natasha Bedingfield, Miley Cyrus, Leona Lewis, Carrie Underwood, Keyshia Cole, LeAnn Rimes, Ashanti en Ciara.

Dit nummer is opgenomen voor de Stand Up To Cancer campagne, en zal in de eerste week van september vergezeld worden van een speciale Amerikaanse TV uitzending, waarbij de bovengenoemde namen dit nummer ook zullen uitvoeren.

Zou dit een nummer 1 hit kunnen worden?

Just Stand Up single

Voordat deze vraag beantwoord kan worden, is het wellicht handig Just Stand Up eerst te horen. De videoclip is op dit moment nog niet verschenen, vandaar deze audio opname:

Productie en potentie

Just Stand Up - charity single Babyface is de producer van Just Stand Up en hij heeft er zijn bekende sound op toegepast, waardoor het een softe en voor de massa toegankelijk (lees: gladde) R&B productie is geworden.

Eigenlijk maakt het niet eens zoveel uit hoe het nummer klinkt, omdat deze bekende namen op papier al voldoende moeten zijn om er een Amerikaanse nummer 1 hit van te maken.

Hoe dan ook, de R&B sound doet me niet veel, maar de snelle afwisseling van de bekende stemmen spreekt me wel erg aan. Wat dat betreft doet het nummer me sterk denken aan We Are The World uit 1985, waarbij ook de grootste artiesten uit die tijd betrokken waren. Het is wel opmerkelijk dat er alleen vrouwen op deze single te horen zijn.

Overigens ben ik benieuw wie voor dit gezelschap van ego’s de volgorde van de namen op de single (zie afbeelding boven) heeft bepaald 😉

Enfin, wat vinden jullie van deze single? En kan het ook een Nederlandse nummer 1 hit worden?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-She-Wolf (Loba) is de nieuwe single van Shakira
-Wat is er zo leuk aan Work van Kelly Rowland?
-The Day That Never Comes – Metallica is terug met nieuwe single!

2 reacties

  1. Lijkt me een klassieke nummer 1 hit. Wel mooi doel vervolgens. Best schattig liedje ook. Could be worse.

  2. laat ik me maar niet uitlaten over het nummer.. Ik vraag me alleen af in hoeverre we belang hebben bij “raising awareness” .. De hele “mijn ziekte is zieliger dan jouw ziekte” race geeft me wat de kriebels.. Is het niet beter om ‘awareness’ te creeren over dat algemene gezondheidszorg beter moet/kan, dan om per ziekte dit soort ‘awareness’ dingen te doen?

    meh. zal mijn stokpaardje wel weer zijn oid.

Reageer op dit bericht!