• 18
 • Aug, 09

What Went Wrong – Mindy Smith

Mindy Smith - What Went WrongAl bladerend zag ik op AllMusic.com een recensie van Mindy Smith, een Amerikaanse singer-songwriter die country-pop achtige muziek maakt.

Ik kende haar niet, maar uit nieuwsgierigheid zocht ik m.b.v. YouTube er een paar geluidjes bij. Daarbij viel de fraaie melodie van het lichte en zoete What Went Wrong me op.

Leuk!

What Went Wrong

What Went Wrong is het openingsnummer van het nieuwe (Stupid Love) album van Mindy Smith. Het is (nog) geen single, dus vond ik er alleen maar dit, helaas veel te hard opgenomen YT fragment van:

Enfin, het nummer bevat een fraaie en dromerige melodie die me doet denken aan het eerste album (Pieces Of You) van Jewel.

Hurricane

Eigenlijk is het repertoire van Mindy Smith net iets te US country voor me. Toch heeft ze nog wel meer indrukwekkende liedjes, zoals het fraaie Hurricane:

Enfin, wat vind jij van deze twee liedjes van Mindy Smith?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Nieuw Heather Nova album: The Jasmine Flower
-Saturday Nights & Sunday Mornings – Counting Crows
-A Fine Frenzy is terug met het Bomb In A Birdcage album

6 reacties

 1. Beste Peter,

  Ik heb alle 3 cd’s van haar, muv. de kerst-cd. Maar ik heb ook de laatste cd Stupid Love, die niet in NL te verkrijgen is. Ik heb de cd besteld via haar officiele site (dus uit Amerika).
  Wat ik van haar vind? Ik vind ze fantastisch, ze schrijft mooie liedjes en heeft een bloedzuivere stem. Natuurlijk ietwat amerikaans, maar toch pop genoeg en gelukkig niet echt country. Ze is fan van The Sundays, een engelse band uit jaren 90, die helaas niet meer bestaat.
  Van deze band heb ik ook alle cd’s. Mindy’s muziek heeft
  voor mij duidelijk een relatie met de muziek van deze engelse band. Ietwat melancholisch, maar mooi en met een superstem.

 2. Ha, een echte fan. Is op die CD versie het nummer What Went Wrong ook zo hard opgenomen, net zoals in het bovenste YT filmpje?

 3. In eerste instantie las ik “Mandy Smith”, maar dat is toch echt heel iemand anders… ๐Ÿ˜›

 4. @Sonja: ๐Ÿ˜† Dat is toch wel een wereld van verschil. ๐Ÿ™„
  Wat vind jij eigenlijk van What Went Wrong?

 5. Ik heb de twee nummers hierboven even afgeluisterd.

  Zeg ik iets heel raars als ze me qua zang erg doet denken aan een vroege Olivia Newton-John (van vรณรณr haar grote succes met Grease)? Olivia had toen een vergelijkbaar repertoire – als ik alleen op deze twee voorbeelden afga, tenminste.
  Hoewel het niet zo mijn smaak is, heeft Mindy inderdaad een mooie heldere stem. De Amerikanen zijn volgens mij verzot op dit soort zangeressen!

 6. @Sonja: Interessante vergelijking. Ik hoor wel duidelijk verschil, maar ik ken beide stemmen ook al een tijdje. Olivia werd voor haar Grease periode bekend met country achtige liedjes, en dus vind ik de vergelijking niet zo gek.

  Oh, en niet alleen Amerikanen zijn verzot op dit soort zangeressen. ๐Ÿ™‚ Ik kan er namelijk ook heerlijk bij wegdromen.

Reageer op dit bericht!