• 13
  • Aug, 08

Florence and the Machine – Kiss with a Fist

Florence and the Machine - Kiss With A Fist

Jij sloeg mij, dus ik sloeg terug.

Jij gaf me een trap, waarna ik je mepte.

Jij brak een bord op m’n hoofd

En toen stak ik ons bed in de fik.

Dit is een vertaling van het gezellige refreintje uit Kiss with a Fist van Florence and the Machine, een veelbesproken zangeres (/groep) uit Groot Brittannië. Ze wordt vaak genoemd in combinatie met Lily Allen en Kate Nash, omdat ze opvallende teksten heeft.

Toch is er wel verschil: Florence lijkt ruwer, ongeremder en agressiever wat ook te zien is in die eerder genoemde single Kiss with a Fist.

Kiss with a Fist – video

Op Ajay’s blog vernam ik voor het eerst van Florence and the Machine, waarbij het nummer Girl With One Eye vooral opviel door de ‘he-wat-zingt-ze-nu’ tekst.

Toen ik verder ging zoeken kwam ik haar eerste (?) officiële single met video tegen: Kiss with a Fist, een kort maar energiek en aanstekelijk nummer dat veelbelovend is. Kijk zelf maar:

Kiss with a Fist – live

Ook deze minder energieke maar daardoor niet minder fraaie live versie mag er zijn:

Waar blijft het album en de doorbraak van Florence and the Machine?

Kiss With A Fist - Florence And The MachineEnfin, de meeste artikelen die ik over haar kan vinden dateren van mei en begin juni van dit jaar en gingen gepaard met het verschijnen van haar Kiss with a Fist single. Voor zover ik kan zien is dit nummer nog geen top 40 hit geworden in de UK, en is de buzz daarna afgenomen. Ook Google trends lijkt hierop te duiden. Gaat de doorbraak aan haar voorbij?

Maar het is nog niet voorbij, want Google trends laat zien dat er sinds eind juli weer een flinke stijging te zien is in het aantal zoekopdrachten naar Florence and the Machine (maar dat zou ook m’n research voor deze post kunnen zijn 😉 ).

Florence and the Machine - Google Trends

Enfin, ze zal wellicht bezig zijn met het opnemen van een album, waarna er ongetwijfeld weer meer over haar gesproken zal worden.
Voor wie nog niet kan wachten op dat album zal eerst genoegen moeten nemen met de liedjes die te vinden zijn op haar myspace pagina.Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar dat album. Jullie?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Gabriella Cilmi’s Sweet About Me
-The Story van Brandi Carlile
-Manic Monday – Bangles

Reageer op dit bericht!