• 07
 • May, 08

The Story van Brandi Carlile

Brandi Carlile - The StoryEen paar weken geleden bracht Martijn Broekman in zijn interview Brandi Carlile onder de aandacht. Enfin, ik ging er naar luisteren en sindsdien vind ik het ook leuk. Vooral het nummer The Story springt er wat mij betreft uit.

Het verhaal van Brandi Carlile

Brandi Carlile komt uit Seattle en heeft tot nu toe, afgezien van een aantal independent opnamen, 2 studio albums uitgebracht: Brandi Carlile (2005) en The Story (2007). Op dit laatste album is, vanzelfsprekend, ook het nummer The Story te vinden. Deze country rocker is erg aanstekelijk, met name door de manier waarop Brandi eh, schreeuwt in het refrein.

Oh ja, dit nummer, en enkele andere van haar nummers, waren ooit te horen in de TV serie Grey’s Anatomy, vandaar de beelden van die serie in de bovenstaande clip.

Doorbraak?

Nee, Brandi is nog niet echt doorgebroken, ook al zou het me niet verbazen dat dit ooit nog wel eens gaat gebeuren. Eigenlijk vind ik het opmerkelijk dat dat nog niet gebeurd is met haar 2e album. Dit album werd geproduceerd door de grote T-Bone Burnett, die ook betrokken was bij successen zoals August and Everything After (Counting Crows) en de soundtrack van O Brother, Where Art Thou?.
Daarnaast heeft ze via Grey’s Anatomy al wat TV aandacht gekregen, alsmede haar live optredens. Ik zag laatst dit live filmpje van haar en was, ondanks de matige opname kwaliteit, erg onder de indruk hiervan. Kijk zelf:

Toekomst

Enfin, ze is dus nog niet echt doorgebroken met haar twee country-zoetige albums en ik vermoed dat dat pas zal gebeuren wanneer ze met haar nummers (hopelijk het volgende album) iets meer de pop of (hopelijk) de rock kant op gaat.
Volgens mij heeft T-Bone Burnett dit al wel geprobeerd door tweede album iets breder te maken. Wellicht is de single The Story daarvan een erg fraai resultaat geworden.

Ok, nu jullie. Wat vinden jullie van The Story?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Dig Out Your Soul van Oasis is bijna weer een klassieker
-Perfectly Clear – Jewel
-Crazy van Nelly Furtado

6 reacties

 1. Ik ontdekte haar album een jaar geleden geloof ik via een Amerikaanse muziek site en heb het toen via een Nederlandse onlinestore gekocht. (Maar inmiddels zijn de verschillende versies van The Story ook te vinden op http://www.cdwow.nl). Ondanks dat ik haar cd nu al een jaar bezit draai ik de cd nog steeds grijs en heb inmiddels bijna alle cd’s die er zijn.

  Maar het zou ook mij niet verbazen als ze door zou breken. In Engeland heeft ze al een kleine tour gehad, de Europese versie van The Story is daar al gereleased net als in een aantal andere Europese landen… waar Nederland helaas niet onder valt. Desondanks hoop ik dat het album ook hier een kans krijgt en ze hier ook gaat optreden.

 2. Wat mij betreft breekt ze binnenkort door in Nederland, ook al denk ik dat dat niet meer met The Story zal lukken.
  Hopelijk weet ze haar volgende album nog iets toegankelijker te maken en kan ze daarmee doorbreken.
  Er breken de laatste tijd weer erg veel singer-songwriter zangeressen door. Waarom Brandi Carlile niet?

 3. Ze is echt geweldig ! zeker hoe ze in The story in het refrein uithaalt (inderdaad op schreeuwerige manier) probeer haar dat maar eens na te doen. Ik heb haar een paar weken terug ontdekt met Grey’s anatomy.
  Heb de liedjes ook aan een paar vrienden laten luisteren. Zijn er allemaal kapot van!
  NU maar wachte op een optrede in nederland, maar ik weet zeker dat ik daar bij ben !

 4. hallo,
  ik ben Marc, een Belg die al bijna drie jaar in Portugal woont. Hier is Brandi, vooral met The Story, een echt troetelkind geworden, verleden jaar tot vier keer per dag op de radio (verschillende stations), 7 concerten, in Coimbra zelfs overhaast een tweede wegens de overweldigende vraag. Dit jaar ook reeds 7, waaronder opnieuw Porto, Coimbra, Aveiro, Evora (allemaal universiteitssteden), en later in de Algarva en de Azoren…
  Mijn opinie: echt gevoel uit het diepste van het hart. Ze houdt er verder een uitgesproken groen imago op na: stort bv voor elk verkockt ticket 1 dollar in een fonds voor groene projecten…

 5. Wat een toffe reacties tot nu toe. In een paar landen lijkt ze echt doorgebroken (lees:hitsingle) te zijn, maar in een groot deel ook nog niet (VS/UK/NL).
  Ik ben benieuwd hoe ze dit gaat aanpakken. Blijft ze touren of gaat ze binnenkort de studio’s weer in?

 6. Mijn dochter heeft me nu ongeveer 1.5 jaar geleden attent gemaakt op een zangeres die een hele bijzondere stem had. Je raad het al, ik was meteen verkocht. Van af die tijd heb ik dus al meerdere mailtjes gestuurd naar Mark Cunningngham om te vragen wanneer Brandi hier komt. Gegarandeerd dat ik ga kijken, al is het helemaal in Groningen. (Ik woon in brabant) Als nu al die andere fan hem ook berichtjes blijven sturen lukt het ons om haar binnenkort te zien. Dan maken we er met z’n alle zeker een mooie dag van.
  Groetjes van Helmy.

Reageer op dit bericht!