• 15
 • May, 09

Crazy On You – Heart

Crazy On You - Heart singleVorige week deed ik mee aan een Pop & Showbizz quiz en hoorde ik tot mijn vreugde het klassieke intro van Crazy On You van Heart voorbij komen.

Toen ik rondkeek vroeg ik me af hoeveel teams dit nummer, de uitvoerende en het jaartal (ja, rommelige vraag) zouden herkennen, omdat ik veruit de meeste deelnemers uit de jaren 80 (~geboortejaar) schatte.

Verder hoor ik dit nummer bijna nooit meer op de radio (o.a. 3fm) waardoor het gevoel me bekroop dat er nu generaties zijn die dit nummer niet kennen. 😯

Hmm, zou het helpen wanneer ik deze jaren 70 klassieker weer even onder de aandacht breng? 😆

Huh, Heart?

Ann en Nancy Wilson (Heart)We kennen Heart wellicht van de jaren 80 hits als These Dreams, Alone en All I Wanna Do Is Make Love To You (1990), maar eind jaren 70 beleefde deze groep rondom de zusjes Ann en Nancy Wilson al haar eerste commerciële piek met een paar typische jaren 70 rock singles, zoals Magic Man, Barracuda en Crazy On You.

In 1975 begon Heart aan hun debuut album Dreamboat Annie en Crazy On You werd daarvan de eerste Amerikaanse top 40 hit in 1976. De opvolgende single, Magic Man, behaalde er zelfs de top 10 in 1976.

Toen eind 1976 Magic Man ook de eerste hit van Heart in Nederland werd (top 10), kwam logischerwijs ook Crazy On You op single uit en het bereikte in 1977 hier zelfs de 2e plaats in de Top 40:

Crazy On You – Heart – Studio versie

Ik heb hierbij helaas geen video clip, het zijn de 70s weet je nog? 🙂

Crazy On You – Heart – Live versie

Crazy On You is altijd een favoriet binnen het repertoire van de band gebleven en nog steeds is dit nummer bij elk Heart concert te horen.  Op YT vond ik deze erg fraaie live uitvoering van dit nummer uit de late jaren 70:

Crazy On You als klassieker

Ik beschouw dit nummer als een klassieker (wellicht mede omdat ik de akkoorden ervan redelijk vaak op mijn gitaar speel) die je te weinig op de reguliere radio zenders hoort.

Ken jij (lezer van dit stukje), dit nummer uberhaupt? En wat vind je ervan? Is het een klassieker?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Nieuwe U2 single – I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight
-Crazy van Nelly Furtado
-Always On Your Side – Sheryl Crow

8 reacties

 1. Oh, dit nummer ken ik wel en is zeker een klassieker! Vooral het refrein natuurlijk, dat iets herkenbaarder is dan het intro 🙂

 2. Zeker bekend en volgens mij ook een klassieker!

  De bekendheid is vast ook weer een beetje opgekrikt doordat het nummer gebruikt is in het spel Guitar Hero II (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_songs_in_Guitar_Hero_II).

 3. Jeps! Goed bandje van de twee zussies Wilson uit Canada. Toen ergens begin 2000 een verzamel-CD uitkwam, moest ik die hebben. Juist, om dit nummer Crazy on you! Al is Barracuda, ook een klassiekertje, ook te gek.
  Alhoewel, hele CD’tje is eigenlijk prima

 4. Leuk dat jullie dit nummer nog kennen en ook als klassieker beschouwen. Pjoeh, dat valt dan weer mee.

  @Pieter: Is dat The Essential?

 5. Ik ken alleen die mooie jaren 80 hits van ze. Die eerdere nummers zeggen me niets … 😕 Goed idee dus dat jij ze onder de aandacht brengt!

 6. Nee, die is het niet. Moest het even opzoeken welke ik nu precies had. CD’tje is ook van 1997. Dus effies ouder al dan ik zei.
  http://www.amazon.com/Heart-Greatest-Hits/dp/B000291KJ4

 7. Ah, die heb ik zelf ook en was eigenlijk mijn eerste Heart CD. Achteraf gezien vind ik ‘m niet perfect omdat het eigenlijk een Capitol verzamelaar is (+ Dreamboat Annie singles). Hierdoor zijn de tussenliggende hits (CBS/Sony) nauwelijks vertegenwoordigd (of met mindere live opnamen).

  Op dit moment lijkt me ‘The Essential’ (2cd) de beste Heart verzamelaar, omdat deze beide perioden (labels) beslaat.

 8. Fijn intro, die live uitvoering 🙂
  Ik heb geen CD’s van Heart, maar Crazy On You zou ik toch ook een klassieker noemen.

Reageer op dit bericht!