• 19
  • Mar, 10

Zijn er betaalde zebrapad overstekers?

Zebrapad oversteker?Laatst kwam ik toevallig twee keer op dezelfde dag dezelfde rijles auto tegen toen ik als voetganger een (ander) zebrapad wilde oversteken.

Ik had daarmee geluk, want het mooie van rijles auto’s is dat je zeker weet dat ze zullen stoppen. Enfin, toen ik vervolgens mijn Abbey Road achtige aspiraties vervulde, vroeg ik me af of er beroeps zebrapad overstekers zijn, die door rijschoolhouders worden betaald om op bepaalde momenten over te steken.

Zou het?

Zebrapad oversteker als beroep?

Zebra verkeersbordEerlijk gezegd kan ik me niet voorstellen dat dit specialisme al bestaat, maar stel je eens voor dat je voor je (part-time) beroep betaald zebrapaden over mag steken. Zou dat niet spraakmakend zijn? Reken maar dat je dan op feestjes je antwoord op de vraag ‘wat doe jij tegenwoordig’ nog verdere, belangstellende vragen mag verwachten.

Enfin, misschien zit hier iets in. Misschien ook niet.

Oh, je kan het oversteken natuurlijk ook overdrijven:

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Grip op een trampoline
-Hoe kan ik mijn verkeersboete terugverdienen?
-Route 66 – Welke muziek hoort bij zo’n droomreis?

Een reactie

  1. Er zijn wel vrijwilliger-overstekers.. Die gingen heel “onopvallend” oversteken tijdens zo’n verkeersproef op de basisschool.. Kan me niet voorstellen dat die daarvoor betaald werden though…

Reageer op dit bericht!