• 13
 • May, 09

Hoe kan ik mijn verkeersboete terugverdienen?

Boete bij stoplicht spoorwegovergang terugverdienen?Stom, stom, stom voelde ik me toen ik deze week in die ene micro seconde besloot het knipperende licht van een naburige spoorweg overgang te negeren om vervolgens door een in eerste instantie verborgen, maar nu uitgebreid zwaaiende agent te worden gesommeerd af te stappen.

Boete dus. Gelaten stapte ik van mijn fiets, las keurig mijn NWA gegevens op terwijl de agent het in zo’n normaal kladblokje met blauwe lijntjes noteerde. Ik hoefde niet op het uitschrijven van de bon te wachten, omdat ik al had aangegeven dat ik haast had (als reden voor het maken van de eerder genoemde beslissing).

Het totale prijzengeld bedroeg 60 euro en over 6 weken zal ik het bijbehorende papierwerk (lees: bekeuring) ontvangen.

Frustratie

Toen ik verder fietste betrapte ik me even op een moeilijk te plaatsen jeugdig spanningsgevoel. Maar meer nog voelde ik een bepaalde frustratie, dat zich redelijk goed laat samenvatten in de eerste drie woorden van dit bericht.

Was ik kwaad op de agent? Nee, die was vriendelijk en deed gewoon zijn werk. Ik was terecht op mijn overtreding gewezen, en had gewoon beter moeten weten. Ik was kwaad op mezelf, omdat ik in die ene micro seconde een verkeerde beslissing had genomen, en dat ik er nu (of straks) 60 euro lichter van wordt.

Hmm, zou ik die boete weer kunnen terugverdienen?

Blog artikel met advertentie

Nog geen 10 meter verder dacht ik al aan dit blog artikel. Ik had weer iets uit de realiteit om over te schrijven en het zou misschien ook therapeutisch kunnen werken. Daarnaast leek het me ook wel wat om (voor het eerst) een advertentie op mijn blog te plaatsen, zodat ik (een deel) van deze bekeuring kan compenseren.

Oh ja, zie jij nog andere manieren waarop ik deze verkeersboete kan terugverdienen?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-FINE-AID concert om mijn bekeuring terug te verdienen
-The Target: Met de politie op de hielen door Groningen
-Wedstrijdje tussen Google Street View en een fiets?

7 reacties

 1. Ik ben benieuwd wat je aan geld gaat verliezen als Google er achter komt dat je mensen aanspoort om te klikken :mrgreen:

  Quote:
  Prohibited Uses. You shall not, and shall not authorize or encourage any third party to: (i) directly or indirectly generate queries, Referral Events, or impressions of or clicks on any Ad, Link, Search Result, or Referral Button (including without limitation by clicking on β€œplay” for any video Ad) through any automated, deceptive, fraudulent or other invalid means, including but not limited to through repeated manual clicks,

  πŸ’‘

 2. @Andre: Leuk punt. Hier heb ik natuurlijk over nagedacht en in de bovenstaande tekst spoor ik mensen niet aan op deze ads te klikken. (Hoewel ik het ook niet ontmoedig.)

  BTW, leuk toeval: mijn anti-spam woord voor deze reactie was ‘the police’ en terwijl ik dit schrijf hoor ik het intro van Roxanne op de radio. πŸ˜† (is dat nog wel toeval?)

 3. Hmm, ik zou dit toch wel “encouragen” noemen hoor πŸ™‚ Overigens blokkert mijn FF extensie netjes de ads.

  Laat je het hier weten als je het bedrag hebt terugverdiend? Ben benieuwd!

 4. 😈

 5. Hee! Tekst tussen liggende driehoekjes (tag-tekentjes) verschijnt niet! Ook wel logisch, misschien…

  Nou, nog maar es dan:
  *klikt op ad om Peter te helpen de boete terug te verdienen*

  😈

 6. Ik heb ook The Police…bandje is leuker dan die aardige meneer…

 7. Kijk je uit dat je niet meer nog meer boetes krijgt maar dan van Google

Reageer op dit bericht!