• 09
 • Jun, 10

Mijn top 3 ergernissen over Windows Live Hotmail

Top 3 ergenissen aan Windows Live HotmailIk heb nog steeds een Hotmail account. Dit gebruik ik voornamelijk als eh, spam-adres, zodat ik het kan inzetten op allerlei websites en niet bang hoef te zijn dat mijn reguliere mailbox veel spam zal ontvangen.

Enfin, regelmatig controleer ik dit Hotmail Windows Live™ account op binnengekomen niet-spam berichten en daarbij vallen me steeds dezelfde frustraties op. Het wordt hoog tijd dat ik mijn ergernissen over Hotmail eens op een rijtje ga zetten.

3. De ‘Send’ button

Mijn eerste ergernis betreft de ‘Send’ button. Ik begrijp niet waarom deze belangrijke functie zo relatief onopvallend is. De ‘To:’ button krijgt gek genoeg veel meer nadruk en dit lijkt me vreemd:

Hotmail send knopWanneer ik een bericht wil versturen in Hotmail, dan vul ik als eerste het adres van de ontvanger en het onderwerp (subject) in, en ga vervolgens aan de slag met de tekst van het bericht. Nadat ik daar klaar mee ben, glijdt mijn blik weer naar boven om de ‘Send’ knop te vinden (onderaan is er namelijk geen ‘Send’ knop te vinden). Daarbij valt het me erg vaak op dat ik in een microseconde de ‘To:’ knop aan zie voor de ‘Send’ functie. 😕

Volgens mij ben ik niet de enige die dit overkomt, en ik denk dat daarom de ‘Send’ knop meer nadruk moet krijgen dan de ‘To:’ button.

2. Sign-out isn’t complete…

Een tweede ergernis is het scherm dat ik te zien krijg na het uitloggen:

Windows Live Hotmail sign out schermIk zie hierbij twee rare dingen:

 • Een vinkje voor een lege regel. Wat betekent dat? Moet ik me daar zorgen om maken, ondanks dat het vooraf wordt gegaan door een vinkje?
 • Een kruisje voor iets met facebook.com. Wat betekent dat dan? Ik heb facebook hierbij helemaal niet gebruikt. En wat heeft Windows met Facebook te maken? 😕

1. De ‘sign out’ link

Mijn grootste ergernis over het gebruik van Hotmail is de ‘sign out’ link. Deze is rechtsboven te vinden, vlakbij de gebruikersnaam en bijbehorende avatar:

Hotmail - uitloggen linkHet probleem hierbij is dat deze gebruikersnaam (‘Peter’ in het voorbeeld) ook aanklikbaar is en veel te dicht op de kleinere ‘sign out’ link zit. Het overkomt me dan ook regelmatig dat ik bij het uitloggen per ongeluk op mijn gebruikersnaam klik en dan dit menu te zien krijg:

Hotmail uitloggen klik frustratieIn dit plaatje is ook te zien dat de aanklikbare gebruikersnaam (het gestippelde kadertje) de ‘sign out’ link overlapt.

Enfin, deze overlap lijkt me erg vreemd. Daarbij lijkt het uitloggen me een van de meest gebruikte functies en het zou daarom meer aandacht (of klikruimte) moeten krijgen dan de functies die te bereiken zijn via de gebruikersnaam link.

Gegeven paard

Goed, dit zijn mijn frustraties, maar om het een beetje te nuanceren: Hotmail is een gratis dienst, en net zoals bij een gegeven paard, zou je daar niet over mogen klagen.

Laat ik deze frustraties dan herformuleren als verbeterpunten 😎 en wijzen op het vergelijkbare Gmail waar ik deze punten niet tegenkom.

Deel jij deze ergernissen eh, verbeterpunten?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Ik wil mijn Sign out link in Gmail terug!
-Windows Live Messenger update frustraties
-Aansteker frustraties door slecht ontwerp

4 reacties

 1. Nee, ik blijf echt heel ver weg van alles wat met Microsoft te maken heeft. MS heeft een veel te grote vinger in bijna elke pap en mijn ervaring is dat je vraagt om problemen als je je inlaat met MS.
  Per slot willen ze alleen maar je geld.

 2. Ik vind Windows-MSN-Live-Hotmail maar rommel.

  Overigens kun je waarschijnlijk beter een tweede gmailadres nemen. En die inzetten al ‘spam’ account.

 3. Blijkbaar ben ik dus niet de enige die Hotmail alleen gebruikt om dat adres in te zetten, zoals jij dat noemt, op websites. Er komt bij mij hoegenaamd geen belangrijke post op binnen.
  Ik gebruik het amper om zelf te mailen, dus jouw ergernissen waren me nog niet opgevallen… of ik maak me er gewoon niet druk over, dat kan ook 😛

 4. Ik heb een hotmail om gratis gebruik te kunnen maken van Word en Excel. 😀

Reageer op dit bericht!