• 10
 • Sep, 09

Welke hits ontbreken er op het Celebration album van Madonna?

Madonna Celebration albumRond 28 september zal Celebration, de nieuwe verzamelaar van Madonna worden uitgebracht. Naast een erg beperkte enkel CD versie, verschijnt er gelukkig ook een 36 nummers tellende dubbel CD versie van dit album, met o.a. de nieuwe single Celebration.

Madonna heeft in Nederland tot nu toe ongeveer 54 hits gehad, wat betekent dat er een groot aantal hits zullen ontbreken op de dubbel CD versie van Celebration.

De tracklisting van het nieuwe album is inmiddels bekend en het lijkt me interessant eens te kijken welke hits van Madonna dit album niet gehaald hebben.

Tracklisting Celebration album

Deze nummers zullen te vinden zijn op de dubbel CD versie:

CD 1

 1. Hung Up
 2. Music
 3. Vogue
 4. 4 Minutes
 5. Holiday
 6. Everybody
 7. Like a Virgin
 8. Into the Groove
 9. Like a Prayer
 10. Ray of Light
 11. Sorry
 12. Express Yourself
 13. Open Your Heart
 14. Borderline
 15. Secret
 16. Erotica
 17. Justify My Love
 18. Revolver
CD 2

 1. Dress You Up
 2. Material Girl
 3. La Isla Bonita
 4. Papa Don’t Preach
 5. Lucky Star
 6. Burning Up
 7. Crazy for You
 8. Who’s That Girl
 9. Frozen
 10. Miles Away
 11. Take a Bow
 12. Live to Tell
 13. Beautiful Stranger
 14. Hollywood
 15. Die Another Day
 16. Don’t Tell Me
 17. Cherish
 18. Celebration

Ik vind het hierbij erg plezierig dat Dress You Up en Who’s That Girl, die destijds bij het samenstellen van The Immaculate Collection werden overgeslagen, nu wel van de partij zijn.

Ontbrekende hits

Door de niet chronologische volgorde van deze verzamelaar, lijkt het alsof de grootste hits van Madonna wel aanwezig zijn.

Toch zijn deze Nederlandse Top 40 hits van Madonna niet op op dit album te vinden (* = top 10 hit):

 • Gambler*
 • True Blue*
 • Causing A Commotion*
 • The Look Of Love
 • Dear Jessie
 • Hanky Panky
 • Rescue Me*
 • This Used To Be My Playground*
 • Deeper and Deeper
 • Rain
 • I’ll Remember
 • You’ll See
 • Don’t Cry For Me Argentina*
 • You Must Love Me
 • Drowned World-Substitute For Love
 • The Power Of Goodbye*
 • American Pie*
 • What It Feels Like For A Girl*
 • American Life
 • Me Against The Music* (& Britney)
 • Get Together
 • Jump
 • Give It 2 Me*

Daarnaast zijn er ook nog de singles van Madonna die de Nederlandse Top 40 niet bereikten, maar in sommige andere landen wel top 10 posities opleverden, zoals Angel, Keep It Together, Oh Father, Bad Girl, Nothing Fails etc.

De afwezigheid van een aantal van deze hits is te verklaren. Sommige werden minder grote hits (The Look Of Love, American Life) of hebben de tand des tijds wellicht minder goed doorstaan (True Blue, Hanky Panky, Dear Jessie).

Toch verbaas ik me erover dat de vooral in de VS grote hits I’ll Remember, This Used To Be My Playground en You’ll See niet op dit album te vinden zijn, alsmede haar uitvoering van Don’t Cry For Me Argentina of het Oscar winnende You Must Love Me.

Verder vraag ik me af waarom de Nederlandse nummer 1 hit Give It 2 Me is weggelaten terwijl het inferieure Miles Away, de daaropvolgende single die het volgens mij overal minder heeft gedaan, wel dit album heeft gehaald.

Conclusie

Bij het maken van een verzamelalbum moeten nu eenmaal keuzes worden gemaakt en vallen er nummers af. Met dit gegeven vind ik, ondanks het ontbreken van een handjevol belangrijke nummers, Celebration van Madonna een prima verzamel album geworden.

Als je nog niets van Madonna op je plank hebt staan, en toch om jeugdsentimentele redenen hier verandering in wil brengen, dan is dit je beste keuze. Koop dan wel de dubbel CD versie, die volgens mij maar 1 euro duurder is dan de enkele CD versie. (waarom brengen ze die uberhaupt uit?)

Enfin, wat vind jij van het Celebration verzamelalbum en mis jij nog specifieke nummers van Madonna op dit album?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Celebration single van Madonna gaat terug in de tijd
-Madonna Greatest Hits Volume 3 ?
-Wat is het beste verzamel album van Michael Jackson?

16 reacties

 1. Als ik zo snel naar je lijstje kijk zou ik zeggen dat Power of Goodbye er echt op had gemoeten. Ik vind de tracklist, Hung Up met direct daarna Music, twee concurrerende ‘openingsnummers’, toch ook een beetje gek. Daar had ik een rustiger nummer tussen gedaan. Maar goed.

 2. Ik vind dat madonna helemaal geen hits gehad heeft πŸ˜›

 3. @JJ: Om je ook even iets te vertellen over die andere kant van de popmuziek: Een ‘hit’ wordt veelal beschouwd als een uitgebrachte single die een hitlijst heeft bereikt, zoals de Top 40.
  Madonna is hier vrij goed in geweest, kijk zelf maar eens:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Madonna_%28zangeres%29#Singles

 4. @Cecile: ‘Power’ had er wat mij betreft ook wel op gemogen, maar wellicht is die weggelaten ivm ruimtegebrek en omdat de eerste twee singles (Frozen/Ray Of Light) van dat moeder-album die wel op deze verzamelaar te vinden zijn, het beter deden in de VS.

  Dat van Hung Up en Music past in mijn kleine onvrede over het ontbreken van een chronologische volgorde. Dit zorgt ervoor dat behoorlijk in tijd/stijl verschillende nummers op elkaar volgen, zoals bijvoorbeeld ‘4 Minutes’ en ‘Holiday’.

 5. “Jeugdsentimentele redenen”… πŸ˜†

  Ik vind ‘Gambler’ nog steeds zo’n lekker nummer (kwam het niet uit een film?), maar dat staat op geen één cd πŸ˜₯

  Verder hoop ik dat ‘Into the groove’ nu eens Γ©cht de goeie single-versie is en niet de versie die op The Immaculate Collection staat.

  Terzijde: de keuze uit goeie, complete verzamel-cd’s van Madonna is al net zo moeilijk als de keuze van een complete verzamelaar van Michael Jackson, ook om jeugdsentimentele redenen (en wat MJ betreft natuurlijk ook om ehm… recente redenen, zal ik maar zeggen).

 6. @Sonja: en dat geldt ook voor ‘Like A Prayer’. Ik snap uberhaupt nog steeds niet dat je op een greatest hits collectie geremixte versies zet in plaats van het origineel zoals je het destijds op de radio hoorde.

  @Peter: bedankt voor het uitzoekwerk. Ze hadden beter een 2cd en een 3cd versie kunnen uitbrengen. Enfin, men zal het wel nooit leren πŸ˜‰

 7. @Peter: de DVD doet het met 47 nummers en wel een chronologische volgorde (zo op het eerste gezicht althans) duidelijk beter. Maar hier geen Holiday (!) en ook geen Borderline, Causing a Commotion, Dear Jessie en Frozen.

  Maar ja, we willen gewoon een simpele 3-cd, of niet?

 8. @Sonja: ‘Gambler’ komt van de soundtrack van Vision Quest, net als ‘Crazy For You’.

  @Jeroen: De DVD is inderdaad een rijkere compilatie. Overigens zie ik op Wikipedia dat ‘Frozen’ en ‘Borderline’ daar wel op te vinden zijn. Van ‘Causing…’ herinner ik me dat het een semi-live clip was, en wellicht daarom minder interessant. ‘Holiday’ is idd een opmerkelijke afwezige.
  En een 3-cd zou geweldig zijn.

 9. @Jeroen: 😈

  Zul je zien dat ze over een paar maanden, als iedereen deze dubbel-cd al heeft, ineens een 3 cd Special Edition De Luxe uitbrengen πŸ˜† , met alles erop wat nu nog mist…

 10. Hallo! Wat een leuke compilatie-cd van Madonna. Ik mis dan wel weer ‘Fever’ hierop! En die stond helaas ook al niet op GHV2. Het was niet zo’n grote hit in NL, maar een van Madonna’s leukste covers vind ik.

 11. @Matthijs: Goed punt. Er staan volgens mij geen covers op dit album (muv gesampelde liedjes).

 12. Als er kortere 7″ versies/edits gebruikt wordt, kan er makkelijk nog een paar single versies van andere ontbrekende singles. Frozen staat trouwens niet op de Belgische editie (waarschijnlijk door de plagiaatveroordeling in Belgie 2005)!

  Hung Up (Radio Version) β€” 3:23 ipv 5:36 (album version)
  Vogue” (Single Version) – 4:19 ipv 5:16 (The Immaculate Collection-version)
  Holiday (7″ Version/Edit) – 3:50 ipv 6:08 (album version)
  Everybody (U.S. 7″ Edit) – 3:58 ipv 4:11 (edit ?)
  Like A Prayer (7″ Version) – 5:19 ipv 5:43 (album/The Immaculate Collection-version)
  Frozen (Radio Edit) β€” 5:08 ipv 6:19 (?/album version)
  Take A Bow (Album Edit) – 4:31 ipv 5:20 (album version)
  Live To Tell (Edit) – 4:37 ipv 5:51 (album version)

  @Sonja: zowel Crazy For You en Gambler staan op deze 2 CD’s Vision Quest Soundtrack en La Isla Bonita – Super Mix

 13. @Griffin: Frozen ontbreekt idd in Belgie vanwege die (belachelijke) rechtszaak.

  En volgens mij zijn volledige album versies gebruikt op deze verzamelaar. Ik had wel graag radio/single edits gezien.

 14. En dus toch weer die vermaledijde Immaculate Collection remixes. Bah, ik sla ‘m over.

 15. @Griffin: overigens is de Immaculate Collection versie van Like A Prayer 5:51. De ongekorte (album) versie van Like a Prayer is 5:42 en ik heb hier ook een cd single met een versie van 5:10 welke een edit is van de album versie. Lekker verwarrend allemaal πŸ˜‰

  @Peter: heb jij ‘m al gekocht en zoja, kun jij hier je licht over laten schijnen? Ik kan het me bijna niet voorstellen dat ze remixes speciaal voor een vorige verzamelcd opnieuw gebruiken…

 16. @Griffin: bedankt!

  Ik ben erg blij met ‘Into the groove’ en de lange versie van ‘Everybody’! Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik nog geen tijd heb gehad alles af te luisteren – heb de cd pas sinds gisteren in huis.
  Het gratis boek wat ik erbij kreeg (FreeRecordShop.nl, bedankt!) is in ieder geval zeer de moeite waard! 😈 (Madonna, Like an icon – engelstalig).

Reageer op dit bericht!