• 03
  • Aug, 09

Celebration single van Madonna gaat terug in de tijd

Celebration single van MadonnaCelebration is de nieuwe en aanstekelijke single van Madonna, waarmee ze zowel teruggrijpt op haar jaren 80 disco sound als haar Confessions On A Dancefloor album uit 2005.

Verder verwijst Madonna met deze titel ook naar een eerder succes: celebrate is na de titel het belangrijkste keyword van de tekst van haar doorbraak single Holiday uit 1984.

Om de nostalgie compleet te maken is Celebration ook nog eens de voorbode van een gelijknamige verzamelalbum dat eind september zal verschijnen.

Celebration video

De video van Celebration is al wel gefilmd, maar op het moment van schrijven nog niet online te vinden. Wel heb ik dit geluidsfragment van Celebration voor je:

Celebration tekst

De tekst van Celebration is weinig pretentieus en uit het refreintje mag duidelijk blijken dat het Madonna eigenlijk alleen om het plezier te doen is:

Come join the party, yeah
Coz’ everybody just won’t do
Let’s get this started, yeah
Coz’ everybody wants to party with you

Het meest opvallende vind ik het gesproken tussenstukje met daarin o.a. deze regel:

I guess I just don’t recognize you with your clothes on

Celebration album

Madonna Celebration albumCelebration is afkomstig van het gelijknamige verzamelalbum dat eind september zal verschijnen. Helaas wordt dat een volledig carrière overzicht (1984-2009) en geen Greatest Hits 3 (2002-2009), waar ik eigenlijk op hoopte. Enfin, op dit moment is de definitieve tracklist van dat album nog niet bekend. Wellicht dat ik daar later nog iets over zal schrijven.

Amerikaans succes?

Celebration zal als nieuwe single van Madonna in Nederland ongetwijfeld een dikke top 10 hit worden en eigenlijk is dat niet heel spannend.

Ik ben veel benieuwder om te zien of ze hiermee ook in de VS een top 10 hit zal scoren, omdat het lijkt alsof artiesten daar veel sneller hun grip op de hitlijsten verliezen, zoals mede jaren 80 grootheden als Michael Jackson, Prince en U2. Sterker nog, Madonna is wellicht de enige (correct me if I’m wrong) uit die tijd die er na 2000 nog regelmatig top 10 hits wist te scoren, ook al lag haar gemiddelde van 1 Amerikaanse top 10 hit per nieuw album na 2000 een stuk lager dan de 3 a 4 die ze per album in Nederland/Europa scoorde.

Daarbij doet Celebration me denken aan de ‘euro-sound’ van haar Confessions On A Dancefloor album en ik vraag me af of dat in de VS nog net zo populair is.

Enfin, wat vind jij van de Celebration single van Madonna?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Welke hits ontbreken er op het Celebration album van Madonna?
-Madonna Greatest Hits Volume 3 ?
-De 4 Minutes van Madonna op 1!

7 reacties

  1. Wat Tiesto achtig… Hmm, maar ook wel weer goed. Grappig dat Madonna duidelijk veel geschikter is voor de Europese markt dan voor de Amerikaanse markt.

  2. “Tiësto!” Was ook mijn eerste reactie 🙂 In Nederland gaat dit dus zeker een hit worden, ik ben ook inderdaad erg nieuwsgierig wat zo’n sound in de VS gaat doen.

  3. Leuke vergelijking met Tiesto. Overigens is dit nummer mede-geproduceerd door Paul Oakenfold.

  4. Ik vind dit een super nummer van madonna, Je hoort de oude Madonna van de jaren 80, en tevens hoor je de vette beat van nu. Gegarandeerd een dikke top drie hit , maar ik ga ervan uit dat het nummer 1 hit gaat worden. Ik kan dat refrein niet uit mijn hoofd krijgen , kippevel. Madonna you did it again. respect

  5. Garandeerd een dikke vette club hit, en chartbreaker voor haar. Dit nummer gaat hoge ogen gooien.

  6. De Celebration single is deze week in de Single top 100, Mega top 50 en Top 40 binnengekomen op respectievelijk de 2e, 8e en 17e plaats.

  7. Eh… ben ik de enige die er niet zoveel aan vind? 😯

Reageer op dit bericht!