• 12
 • Nov, 08

Waarom is mijn kat bang voor gitaren?

Lezer, help!

Mijn kat is bang voor gitarenIk begrijp m’n kat niet, omdat hij bang is voor gitaren. Wanneer ik bijvoorbeeld m’n Spaanse gitaar van de muur pak, dan krimpt mijn kat ineen, en wanneer ik erop ga spelen, rent hij de kamer uit.
Ik snap daar niets van.

“Nou, dan ligt het zeker aan je spelen, ha ha”

En bedankt! 😉

Kat is bang voor gitaarNee, dat is het niet volgens mij. Het gekke is, wanneer ik piano speel, dan is er niets aan de hand. Sterker nog, dan wil m’n kat af en toe in m’n nek springen om daar purrend te gaan liggen als een levend bontkraagje.
En geloof me, m’n gitaarspel is beter dan m’n piano gepingel, dus daar kan het niet aan liggen.

Vaker voorkomend probleem?

Ik vraag me af of dit vaker voorkomt bij katten. Zo herinner ik me dat de kat van een vriendin in Parijs een soortgelijke angst had voor een viool. Opmerkelijk daarbij was dat de kat agressief begon te eh, sissen, naarmate het instrument in de richting van de kat werd bewogen. Erg opmerkelijk.

Beste lezer, wat moet ik doen?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Nora de muzikale kat
-Waarom zit er geen kat in de Chinese dierenriem?
-Beatles of Stones test voor katten

7 reacties

 1. Misschien heeft het er mee te maken dat de snaren (vroeger) van kattedarmen gemaakt werden? Soort ingebakken instinct zeg maar? 😉

 2. Oh nee, dat waren tennisrackets geloof ik…

 3. Ik denk dat het aan je kat ligt. Onze katten reageren niet op de gitaar, en ook niet op de piano. Behalve als ze over de pianotoetsen lopen, dan schrikken ze.

  Ik denk dat er niet zoveel aan te doen is. De kat moet er mee leren leven 🙂

 4. Onze katten hebben een soortgelijke reactie op onze stofzuiger. Maar ik weet niet zeker of dat helemaal vergelijkbaar is 😉

 5. Onze kat vroeger thuis was eveneens dol op de piano. Als mijn zus piano ging spelen, dan ging hij vaak bij haar op schoot liggen. Speelde ik echter op m’n dwarsfluit, dan wist hij niet hoe snel hij weg moest komen. Maar goed, logisch ook wel met een blaasinstrument. 😉

 6. Dan moet het beestje maar even met Lotje praten. Lotje is nergens bang voor (zelfs niet voor mij!).

  Misschien is je kat wat jaloers op de fysieke aandacht die de gitaar krijgt. Heeft die stomme gitaar ook al zes prachtige snorharen – vast groter dan die van je kat…

 7. heb je ook getest of Zorro anders reageert op een western gitaar?

Reageer op dit bericht!