• 08
  • Apr, 08

Nora de muzikale kat

Nora, de muzikale katEerder schreef ik over het plan om m’n kat muzikaal op te voeden. Deze week kwam ik erachter dat er al katten zijn die al een ruime voorsprong hebben en zelfs van een muzikale carriere genieten.

Neem nu Nora, een grijze doch muzikale kat die vorig jaar, dankzij een niet nader te noemen videokanaal wereldberoemd werd.

Nora – Practice Makes Purr-fect

Wellicht moet je wel een beetje gevoel hebben voor ‘free jazz’ om van haar onorthodoxe composities te kunnen genieten, maar dat neemt niet weg dat ze wel aanleg heeft voor muziek:

Nora: Het vervolg!

Enfin, na deze doorbraak verscheen al snel haar 2e video clip, die ook als warme broodjes over de toonbank ging:

Ook dit is fascinerend om naar te kijken. Vooral de laatste minuut, met de call & response is erg grappig.

Nora, het album

Nora - Cat On The Keys albumTot mijn verbazing las ik dat Nora niet alleen gesampled wordt, maar dat ze zelfs haar eigen CD, Cat on The Keys, op de markt heeft gebracht.

Ik ben benieuwd wanneer ze in de Oosterpoort te zien zal zijn 😉

Hype?

Enfin, na deze doorbraak van Nora zijn er op YouTube veel meer muzikale katten opgedoken (o.a. op gitaar), terwijl het idee van een muzikale kat eigenlijk helemaal niet zo raar of nieuw is.

Deze klassieke film bewijst dat. 😛

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Waarom is mijn kat bang voor gitaren?
-Waarom zit er geen kat in de Chinese dierenriem?
-Wie pakt de kat?

2 reacties

  1. Geweldig!!! Leuk stukje en erg gelachen om de kop van die kat. Hmm ik zie dat ik die honden van mij eens wat bij moet leren. Komt er misschien binnenkort een Cavalier-album op de markt. Die hype is er hoop ik nog niet 😉

  2. Van het weekend samen met Pieter deze blog bekeken. Met name van het tweede filmpje hadden we tranen in onze ogen van het lachen en als we er aan terugdenken brengt het iedere keer weer een grote lach op ons gezicht.
    Veel dank dus voor deze geweldig leuke bijdrage op je blog!!!

Reageer op dit bericht!