• 21
 • Jul, 08

Waar blijft de video van Una Paloma Blanca heel de zomer lang?

Una Paloma Blanca Heel de Zomer Lang - Kid B & Martin van der StarreUna Paloma Blanca heel de zomer lang is de Nederlandstalige cover van All Summer Long van Kid Rock die op dit moment erg vaak op de radio te horen is en misschien wel de zomerhit van dit jaar zou kunnen worden.

Al een paar weken kijk ik op YouTube of ik de bijbehorende video van dit nummer van Kid B & Martin van der Starre kan vinden, maar die is er nog niet. Dit verbaast me, omdat het een erg populair nummer is, en een video de populariteit (lees verkoopcijfers) nog verder kan vergroten.

Wanneer ik naar de Singles Top 100 van deze week kijk, lijkt het alsof deze single weer op haar retour is, omdat deze daarin daalt van 4 naar 6. Heeft dit te maken met het ontbreken van een video?

Waar is de video?

Ok, ik moet hierbij wel melden dat in de Top 40 en in de 3fm Mega Top 50 Una Paloma Blanca heel de zomer lang deze week net ergens in de top 30 binnenkomt, en waarschijnlijk nog verder zal gaat stijgen.

Toch blijft het vreemd dat deze potentiรƒยซle top 3 hit nog geen video clip heeft. Is de samenwerking tussen Edwin Evers, Kid B en Martin van der Starre dan niet zo goed bevallen?

Enfin, hierbij dan alleen maar de geluidsopname van dit nummer:

Paloma Blanca – George Baker Selection

Paloma Blanca - George Baker Selection singleWat ik erg grappig vind aan deze cover is dat er gekozen is voor Paloma Blanca van de George Baker Selection uit 1975. Dit nummer komt wat jaartal, lettergrepen en klank van de titel betreft redelijk overeen met Sweet Home Alabama uit 1974, waar All Summer Long van Kid Rock eigenlijk over gaat.

Paloma Blanca was in 1975 en 1976 een wereldhit (o.a. een nummer 1 hit in Nederland) en George Baker behaalde hiermee zijn tweede top 40 hit in de VS, na het succes van Little Green Bag uit 1971. Hierbij de clip uit 1975, waaruit blijkt hoe lang dat alweer geleden is. :mrgreen:

Hmm, zouden Kid B en Martin van der Starre zich ook door deze clip kunnen laten inspireren bij het eventueel opnemen van een clip bij Una Paloma Blanca heel de zomer lang? ๐Ÿ˜†

Oh ja, klein raadseltje. Heeft iemand een idee waarom er een duif te vinden is op de voorkant van de Una Paloma Blanca heel de zomer lang single? ๐Ÿ˜€

3 reacties

 1. Omdat “una paloma blanca” “een witte duif” betekent, lijkt me?

  Ik vraag me af of een videoclip de verkoopcijfers zal bevorderen overigens. Hebben one-day-flies wel een videoclip nodig? Volgens mij stegen de verkoopcijfers van “Jelle” (Slimme schemer) niet, nadat die prachtige videoclip (!!!) op TMF te zien was. Ik kan het mis hebben trouwens.

  ๐Ÿ™‚

 2. Jep, witte duif indeed.

  Enfin, zo’n video kan dan op MTV en TMF vaak voorbij komen (indien die zenders nog gewoon clips uitzenden) en dat kan dan weer een ander publiek bereiken. Verder kan zoiets dan ook op YouTube meer effect hebben, dan het bovenstaande audiofragmentje. ๐Ÿ˜‰

 3. wel een beetje een zinloze cover…wel grappig dat stukje erin geflipt….. en z’n ‘rrr’ irriteerrrd me ๐Ÿ˜›

  kid rock is verbazend genoeg wel grappig?! ;D

Reageer op dit bericht!