• 14
 • Dec, 10

Top 2000 introspel

Top 2000 introspel 2010Elk jaar maakt de actuele popmuziek in december plaats voor kerstliedjes en golden oldies uit diverse aller tijden lijsten.

De Top 2000 spant daarbij de kroon en elk jaar kijk ik daarbij uit naar de accessoires van deze lijst, zoals de TV uitzendingen van de Top 2000 A Go Go en de quizzen op de Top 2000 site.

Het leukste van de quizzen vind ik het Top 2000 introspel. In deze eenvoudige doch vermakelijke quiz verschijnen er elke werkdag 5 intro’s die je dient te raden.

Speel zelf

Mocht je nog meer willen quizzen dan kun je net zoals voorgaande jaren de Top 2000 popquiz spelen. Dit is een aardige quiz waar helaas je reactiesnelheid een te grote invloed heeft op je score. Verder ben ik benieuwd of die Popquiz nog zoveel fouten bevat.

Enfin, veel speelplezier.

Update: In 2013 is dit Introspel helaas niet teruggekeerd op de Top 2000 site van Radio 2. Ik heb wel twee alternatieven voor het Top 2000 Introspel gevonden.

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Het Top 2000 Introspel is verdwenen in 2013: Twee alternatieven
-Waarom ik de Top 2000 niet ga luisteren
-Verdeling van liedjes per jaar in de Top 2000 van 2018

Een reactie

 1. Ik heb nu een paar keer de Top 2000 popquiz gespeeld en er zitten nog steeds fouten in:

  -Wie schreef het titelnummer bij de film Grease? Het goede antwoord moet Barry Gibb zijn i.p.v. Frankie Valli (die het zong). (vorig jaar zat deze fout er ook al in)

  -In welke taal, behalve Engels, bracht Sting zijn hit Fragile ook uit? Ik klikte hierbij op Portugees ipv Spaans, en dat werd fout gerekend. Hebben ze nu nog niet door dat Sting dit zowel in het Portugees als in het Spaans uitbracht? (vorig jaar zat deze fout er ook al in)

  -Bij de meerkeuze antwoorden van de echte naam van Duffy staat twee keer Mary Anne.

  -De grootste hit van Earth & Fire is blijkbaar niet Weekend. E&F scoorde twee nummer 1 hits in Nederland (Memories en Weekend). De laatste stond het langste op 1 in de Top 40 en is tevens hun enige internationale succes (o.a. no 1 in Duitsland). Ik vraag me af waarom er voor een ander nummer (vermoedelijk Memories) is gekozen.

  -Wie schreef het nummer GoldenEye? Het gewenste antwoord was Bono (maar hij schreef het samen met The Edge)

  -Ik zag twee keer de vraag over de baardeloze ZZTopper (1 keer bij een video)

  -Ik zag twee keer de vraag over de echte naam van Iggy Pop (1 keer bij een video)

  -Ik zag twee keer de vraag over wie Jessie van Joshua Kadison gaat (1 keer bij een video)

  Verder gaat er iets mis met het weergeven van speciale tekens, zoals accenten op letters.

  Desondanks vind ik deze versie wel beter dan die van vorig jaar, met name omdat de vreemde ‘DJs van de Top 2000’ categorie is vervangen door eentje met videoclips.

  Oh ja, er zitten ook vragen tussen die gaan over artiesten die NIET in de Top 2000 aanwezig zijn.

  Hoe dan ook, er blijft genoeg spelplezier over. Wat vinden jullie van die Top 2000 Popquiz?

Reageer op dit bericht!