• 25
 • Jun, 08

Slechtste cover: You Shook Me All Night Long

You Shook Me All Night Long - Celine Dion coverVolgens het Britse Total Guitar magazine is de Celine Dion versie van You Shook Me All Night Long, oorspronkelijk van AC/DC, de slechtste cover ooit gemaakt.

De redactie van dat tijdschrift, dat deze week een top 5 van de slechtste covers ooit publiceerde, gaf haar dit advies:

Frankly, it made us puke all night long.
Stick to sinking ships please Dion.

De top 5 slechtste covers ooit

Die top 5 zag er zo uit:

 1. You Shook Me All Night Long – Celine Dion (AC/DC)
 2. Walk This Way – All Saints (Run DMC & Aerosmith)
 3. More Than Words – Westlife (Extreme)
 4. Light My Fire – Will Young (The Doors)
 5. Wonderwall – The Mike Flowers Pops (Oasis)

Celine Dion & Anastacia – You Shook Me All Night Long

Het blad verwijst naar de onderstaande (diva’s in concert) opname van dit nummer, en verzuimt daarbij te melden dat ook Anastacia op deze versie te horen is:

Eerlijk gezegd vind ik die versie van Celine nog meevallen, en ik denk dat ik, door welk misverstand dan ook, indien ik daar live aanwezig was, me wel even geamuseerd zou hebben door deze verrassende keuze in haar repetoire.

You Shook Me All Night Long – Shania Twain

Nu we het toch over dat nummer hebben: Ik zag dat ook Shania Twain zich gewaagd heeft aan het coveren van dit nummer, en of je haar muziek nu leuk vindt of niet, ze weet er wel een Shania-country tintje aan te geven:

Op zich is dit nog niet zo’n verrassende keuze voor haar, omdat zij getrouwd is was met de bekende producer Robert ‘Mutt’ Lange, die destijds dat nummer voor AC/DC produceerde.

You Shook Me All Night Long – AC/DC

Maar er gaat natuurlijk niets boven het origineel van AC/DC uit 1980, van hun meest succesvolle album ooit: Back In Black:

Reacties? :mrgreen:

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Adele scoort hit met Make You Feel My Love van Bob Dylan
-Stairway To Heaven – The Beatnix
-Eva Cassidy – Time After Time

4 reacties

 1. Coveren? Dat mogen toch alleen Me First and the Gimme Gimme’s doen? 😉

  Overigens heeft All Saints ook Under the Bridge van RHCP gecoverd als ik me niet vergis. Dat deed ook best wel pijn aan de oortjes.

  Wat betreft You Shook Me All Night Long deel ik je mening, Peter. AC/DC all the way. Van sommige klassiekers moet je naar mijn bescheiden mening ook gewoon afblijven.

 2. Ha, leuk, maar er zijn behalve die van de MFatGGs nog meer leuke covers. 🙂

  Die All Saints versie ken ik en de eerste keer dat ik deze hoorde, (en nog steeds eigenlijk) vind ik die micro-‘pauze’ in het intro riedeltje raar.

  Ach, het kan nog minder zoals die leuke Ken Lee cover. Zo slecht dat het zelfs weer vermakelijk werd.

 3. Ik heb het nummer net even opgezocht op Youtube en het intro geluisterd (verder wil ik echt niet!). Ik denk dat men heeft gepoogd het geheel wat ritmischer, dansbaarder te maken. Onder de rest van het nummer hebben ze ook een beat gepropt namelijk. Op mij komt de pauze overigens nogal zenuwachtig over. Dat intro hoort gewoon vloeiend te zijn, de John Frusciante way.

 4. Voor degenen die later zijn ingeschakeld, hierbij de All Saints versie van Under The Bridge.

  Hmm, zou een cover ook gezien kunnen worden als een compliment voor het origineel?

Reageer op dit bericht!