• 19
  • Nov, 08

Safe Trip Home – Dido keert terug met veilig organisch album

Dido is terug met haar derde album Safe Trip Home en de single Don’t Believe In Love.Dido - Safe Trip Home

In tegenstelling tot haar eerste twee albums (No Angel en Life For Rent) laat ze ditmaal haar multi-platina synthesizer Sky Radio sound grotendeels achterwege en kiest ditmaal voor een meer organische aanpak.

Werkt dat?

Dido sound

Gek genoeg klinkt dit album niet revolutionair anders, omdat de rest van de Dido sound nog wel aanwezig is: zachte akoestische gitaren, een strijkinstrumentje hier en daar, lichte melodietjes en de vrij vlakke stem van Dido.

Voortkabbelende liedjes

DidoOok het gemiddelde tempo van Safe Trip Home verschilt bijna niet met de vorige albums van Dido, omdat bijna alle nummers een rustig voortkabbelend ritme hebben.

Quiet Times is een van de nummers die hierbij opvalt. Het is een lief liedje met een aardige dromerige melodie.
Ook Grafton Street is opvallend vanwege het middenstuk, waarin o.a. fluiten te horen zijn.
Ten slotte valt ook de bijna 9 minuten durende afsluiter Northern Skies me op. Het is een vrij sloom nummer, met een saaie tweede helft, waarin je alleen het drum ritme minutenlang zonder noemenswaardige variatie hoort repeteren. De faders hadden wat mij betreft na 4 minuten al hun werk mogen doen.

Enfin, uptempo stukjes zijn (helaas) zeldzaam op Safe Trip Home en daardoor heeft het album een voortkabbelende uitstraling. Een van de weinige uptempo stukjes is te vinden in het refrein van de aanstekelijke single Don’t Believe In Love.

Don’t Believe In Love video

De eerste single Don’t Believe In Love is het meest toegankelijke nummer op het album, en bevat een verrassend bittere tekst. Gezien de vorige successen van Dido, zal ook dit nummer wel een hit moeten worden in Nederland. Oordeel zelf:

Conclusie: Safe Trip van Dido?

Dido laat met Safe Trip Home haar veilige synthesizer Wall Of Sound achterwege en kiest voor een organischere versie van haar bekende sound.
Hoewel dit zeker een veelbelovende stap is in haar carrière, levert dit vooralsnog niet het spannende resultaat op dat ik verwachtte. Geen enkel organisch instrument krijgt echt ruimte om op de voorgrond te treden en scherpe randjes te laten zien. Voeg daar het lage tempo en de vlakke stem van Dido aan toe, en je krijgt een veilig album met voortkabbelende achtergrond muziek, dat wellicht wachtkamer en Sky Radio vriendelijk is, maar nergens dichtbij genoeg komt om me echt te raken. Volgende keer dan maar?

Jouw bijdrage

Wat vind jij van Dido en haar single Don’t Believe In Love?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Hard Candy – Madonna
-Nieuw Heather Nova album: The Jasmine Flower
-The Day That Never Comes – Metallica is terug met nieuwe single!

2 reacties

  1. Ik vond Don’t believe in Love een erg mooi nummer, ik hoorde het vorige week op de radio en ik wilde eigenlijk op zoek naar het album, maar het komt gewoon naar me toe zie ik alweer πŸ˜› Ben ook erg benieuwd naar de rest van het album!

  2. Leuk! Ik ben benieuwd wat je van het album vindt.

Reageer op dit bericht!