• 08
  • Apr, 11

Run, het leukste liedje van Snow Patrol

Run - Snow PatrolSoms herontdek ik liedjes. Ik ken het liedje dan vaak al wel, maar slechts oppervlakkig. Tijdens de herontdekking springt er dan een vonkje over, ga ik er vrij intensief naar luisteren, zoek de tekst erbij en soms ook de akkoorden om het op piano of gitaar mee te spelen.

Het geweldige Run van Snow Patrol is een van die liedjes die ik recentelijk herontdekte.

Video Run van Snow Patrol

Ok, het gaat om dit nummer:

Run, de doorbraak van Snow Patrol

Run was in 2004 de grote hit van het derde en doorbraak album (Final Straw) van Snow Patrol. De band bereikte er voor het eerst de Britse top 10 mee en in Nederland werd het hun eerste Top 40 hit. Later scoorde de band van volgende albums nog hits als Chasing Cars, Open Your Eyes, Shut Your Eyes, Crack The Shutters en de Nederlandse nummer 1 hit Just Say Yes. (Deze zijn allemaal te vinden op hun verzamelaar Up To Now).

Toch blijf ik Run hun leukste liedje vinden. Prettige gitaarpop over een bitterzoete break-up, met de licht hese stem van zanger Gary Lightbody, ondersteund door viooltjes en vooral de aanzwellende volle sound in het C – G – Am – F refrein.

Leona Lewis - RunLeona Lewis versie

Ik ben niet de enige die Run herontdekte. Eind 2008 bracht Leona Lewis, toen nog een wereldster dankzij haar X-Factor overwinning en de wereldhit Bleeding Love, een cover versie van Run uit. In Nederland deed haar versie niet zoveel, maar in Groot Brittanni├ź werd het haar derde nummer 1 hit:

Op zich vind ik dit een prima pop versie, maar het doet wat mij betreft wel onder voor de donkere en emotionelere versie van Snow Patrol.

Jij

Wat vind jij van Run van Snow Patrol? En wat vind je van die versie van Leona Lewis?

Een reactie

  1. Oja, een collega attendeerde me op deze verrassende versie:
    http://www.youtube.com/watch?v=ySey8kbOiO4&feature
    ­čść

Reageer op dit bericht!