• 15
 • Feb, 10

Remake We Are The World voor Haiti doet onder voor het origineel

We Are The World 25 for Haiti singleWe Are The World 25 for Haïti is net uit en wat een indrukwekkende sterrencast is daarop te horen!

En ook al wordt het beter bij elke beluistering, toch haalt deze remake het wat mij betreft niet het niveau van het origineel uit 1985.

Dat betekent echter niet dat deze remake overbodig is, omdat er nog genoeg in zit om van te genieten.

We Are The World for Haiti video

Dit is de video van We Are The World 25:


Ik ben benieuwd hoe lang deze YouTube link houdbaar blijft. Anders moet je maar even zoeken.

Deelnemers We Are The World 2010

Dit zijn de solo sterren op deze remake (in volgorde:)

Justin Bieber

Jennifer Hudson

Jennifer Nettles

Josh Groban

Tony Bennett

Mary J. Blige

Michael Jackson

Janet Jackson

Barbra Streisand

Miley Cyrus

Enrique Iglesias

Jamie Foxx

Wyclef Jean

Adam Levine

P!nk

BeBe Winans

Usher

Celine Dion

Orianthi (gitaar)

Fergie

Nicole Scherzinger

Nick Jonas

Toni Braxton

Mary Mary

Isaac Slade

Lil’ Wayne

Carlos Santana (gitaar)

Akon

T-Pain

LL Cool J

Will.i.am

Snoop Dogg

Busta Rhymes

Swizz Beatz

Iyaz

Kanye West

Merk op dat Quincy Jones en Lionel Richie (die zelf niet zingt) ook weer aanwezig zijn, en dat de bijdrage van Michael Jackson hergebruikt werd, ditmaal ondersteund door zus Janet. Verder heeft Celine Dion het mooie stukje van Cyndi Lauper overgenomen. Persoonlijk had ik liever gezien dat P!nk dat had gedaan. Maar ach. Oh, en let ook even op Jamie Foxx, die een imitatie doet van Ray Charles (net zoals in Ray).
We Are The World 25 for Haiti - remake uit 2010

Daarnaast deden er ook een heleboel extra’s mee:
Patti Austin, Bizzy Bone, Ethan Bortnick, Jeff Bridges, Zac Brown, Brandy, Kristian Bush, Natalie Cole, Harry Connick Jr., Hayden Panettiere, Kid Cudi, Faith Evans, Melanie Fiona, Sean Garrett, Tyrese Gibson, Anthony Hamilton, Keri Hilson, Julianne Hough, India.Arie, Randy Jackson, Taj Jackson, Taryll Jackson, TJ Jackson, Al Jardine, Jimmy Jean-Louis, Ralph Johnson, Joe Jonas, Kevin Jonas, Gladys Knight, Benji Madden, Harlow Madden, Joel Madden, Katharine McPhee, Jason Mraz, Mya, Freda Payne, A. R. Rahman, Nicole Richie, Raphael Saadiq, Trey Songz, Musiq Soulchild, Jordin Sparks, Robin Thicke, Alex Williams, Rob Thomas, Vince Vaughn, Verdine White, Ann Wilson, Nancy Wilson, Brian Wilson, Nipsey Hussle en Fonzworth Bentley

Daarbij vind ik het jammer dat sommigen hiervan (Gladys en de Wilson zusjes) geen solo ruimte hebben gekregen in deze remake.

Het origineel vind ik beter, maar…

Ok, zoals gezegd vind ik het originele We Are The World beter, o.a. omdat ik die veel beter en als eerste leerde kennen. Dat is nu eenmaal een risico dat hoort bij de keuze voor een remake i.p.v. het opnemen van een nieuw nummer. Daarnaast heb ik meer met de stemmen van 1985. Noem het maar nostalgie.

Dat betekent echter niet dat deze remake overbodig is. Integendeel. Het is natuurlijk voor een goed doel en het zal hopelijk veel geld opleveren.

Daarnaast is het ook een tijdscapsule, een momentopname van (min of meer) de meest toonaangevende artiesten van dit moment, net zoals het origineel dat ook was (en nog steeds is).

Ten slotte blijft het leuk om al dan niet met de clip erbij de diverse stemmen proberen te herkennen.

Succes

Enfin, dit nummer zal wellicht voldoende aandacht en airplay krijgen en waarschijnlijk een Amerikaanse nummer 1 hit worden. Ik ben daarbij benieuwd of dat ook in Nederland zal gaan gebeuren.

Enfin, wat vind jij van deze versie van We Are The World?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Everybody Hurts – Popsterren collectief voor Haiti
-We Are The World van USA for Africa als kerstliedje

10 reacties

 1. Hehe, natuurlijk is het origineel beter! Dat is toch meestal zo?

 2. Jep, maar waarom coveren ze dan zo’n nummer? 😛

 3. Inderdaad. Ik was erg terughoudend om naar dat nummer te luisteren. helaas hoorde ik het laatst toch op de radio. Het initiatief is prima, maar sommige dingen moet je met rust laten.

 4. ik vind deze eigenlijk beter als het orgineel 😳

 5. Het tweede fragment van Michael Jackson (“When you’re down and out, and there seems no hope at all”) vind ik het ‘spannendste’ moment van deze versie – vond ik ook al in de eerste versie, trouwens :mrgreen: , samen met Cyndi, inderdaad.

  Minstens de helft van al deze mensen ken ik niet. Wat zonde dat ze dit gedaan hebben. Met name de rap werkt mij zelfs op de zenuwen.

 6. Ik zie net dat dit nummer in de VS op 2 is blijven steken en weer aan het dalen is. Dat zegt wel iets over de impact van dit nummer ten opzichte van het origineel.

 7. Daarnaast is er ook nog kritiek op dit nummer in deze (middelmatige) SNL versie.

 8. Ik vind het goed dat ze dit hebben gedaan voor Haïti!
  In de oude versie zitten vele hele goede zangers, maar daar ken ik de helft ook niet van. En dat ligt niet aan mij, dat weet ik zeker.
  Dit nummer is eigentijdser, moderner gemaakt, en ik vind dat dat gerap juist een erg leuke toevoeging is aan de oude versie, omdat het de laatste jaren enorm populair is geworden. En hier zitten ook een aantal hele goed zangers en zangeressen in!
  Wat betreft Jamie Foxx, die doet altijd zo, dat vind ik juist erg leuk!
  De oude versie vind ik ook super goed, ik kan niet zeggen welke ik beter vind, want het zijn twee verschillende interpretaties.
  In ieder geval een heel goed initiatief!

 9. Hoi Roos,

  Leuk om je reactie te lezen!
  Jij schrijft: “In de oude versie zitten vele hele goede zangers, maar daar ken ik de helft ook niet van. En dat ligt niet aan mij, dat weet ik zeker”.

  Nee, natuurlijk ligt dat niet aan jou! Het ligt gewoon aan mijn leeftijd! 😆 😆

 10. ik vind dit liedje geweldig, tuurlijk is het origineel beter, maar dat moet je niet gaan vergelijken, want het gaat meer om het idee, en ik vind dit nummer helemaal niet slecht ofzo. Het zijn allemaal goeie zangers.:-)

Reageer op dit bericht!