• 10
 • Aug, 12

Popkwiz.nl en Popkwiz.com zijn vernieuwd!

Popkwiz.nl en Popkwiz.com zijn vernieuwdDeze week heb ik Popkwiz.nl en Popkwiz.com vernieuwd.

De sites zijn gebruiksvriendelijker geworden en zijn nu volledig gericht op veruit het populairste deel van de vorige versie, de muziek quiz.

Hierbij heb ik de verouderde Flash code omgezet naar een combinatie van Javascript en PHP, waardoor de quizzen nu ook op iPads te spelen zijn.

Hieronder vind je een impressie van deze vernieuwingen.

Nieuwe interface

Zo ziet de vernieuwde Popkwiz.nl site er uit:
Vernieuwde interface Popkwiz

Verbeterde usability

Om het speelplezier te verbeteren, heb ik aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid. Na o.a. kleine usability tests heb ik de klikbaarheid aangepakt (duidelijkere buttons, meer klikruimte, ook voor vingers) en duidelijke feedback afbeeldingen toegevoegd:

Vernieuwde Popkwiz interface

Levels

Net zoals in de vorige versie is je eindscore afhankelijk van kennis (15 vragen) en snelheid. Bij deze versie heb ik daar expertise levels aan toegevoegd:

Popkwiz expertise level

Wat is jouw expertise level?

Benieuwd naar jouw level van popmuziek expertise? Speel dan nu deze quizzen:

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Input voor de poll op Popkwiz.nl en Popkwiz.com
-Wat is jouw muziekjaar?
-Word cloud quizzen van hits uit de jaren 1970-1979

2 reacties

 1. Beste,

  Het ziet er mooi uit en zo, maar is er toch geen mogelijkheid die vragen eens in alle rust na te kijken?
  Ik ben namelijk een fervent kwisser en met de vroege versie kon ik op mijn gemak de vragen lezen en kende ik een nummer niet, dan sloeg ik er Youtube of zo op na en zo was ik weer mee. Op die manier heb ik veel pareltjes ontdekt. Minder bekende nummers van bekende groepen en zo. Zoals de site nu is opgesteld, moet ik vlug alles neerpennen en nadien opzoeken. Ben ook nie zo mee met de hedendaagse technologie, dus ben er niet van op de hoogte of dit via andere media wel kan. Mijn excuses.

  Laat je me nog iets weten Peter?

 2. Beste Steven,

  Dank voor je reactie. Leuk dat je met de vorige versie nieuwe liedjes wist te ontdekken.

  In de nieuwe opzet is er (helaas voor je) geen archief meer waar je op je gemak doorheen kan bladeren. Het kostte me vrij veel tijd dit elke keer aan te vullen en er werd in vergelijking met de muziek quiz nauwelijks gebruik van gemaakt.

  Wellicht is het wat omslachtig, maar je zou een screenshot/schermafbeelding kunnen maken van een bepaalde vraag en die plakken in Word of zoiets.

  @aan andere lezers: Kent iemand een software pakket waarmee je eenvoudig en snel meerdere screenshots kan maken?

Reageer op dit bericht!