• 23
  • Sep, 10

Muziekquizzen van 1964 en 1965

Muziek quiz 1964-19651964 en 1965 waren de jaren van de Britse Invasie: de tijd waarin Britse muziek de wereld veroverde, en zelfs in de VS domineerde.

De Beatles waren de leiders van deze invasie. Bij hun doorbraak in de VS wisten ze de hele Amerikaanse top 5 te bezetten.

In hun kielzog volgden bands als de Rolling Stones, Animals, Gerry and the Pacemakers, The Who, The Kinks, Herman’s Hermits, The Zombies, The Yardbirds etc.

Deze invasie betekende een flinke opschudding van de popmuziek. Veel (post)crooner-zangers en girl groups moesten plaats maken voor de Britse bands.

Toch waren er in die jaren nog genoeg Amerikaanse successen, zoals die van Motown, Dylan, Byrds en de Beach Boys.

Wat weet jij van de muziek van 1964 en 1965?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Muziek in gigabytes
-Muziek of tekst?
-Word cloud quizzen van hits uit de jaren 1960-1969

2 reacties

  1. Prachtige jaren, 1964 en 1965. The Rolling Stones vierden hun eerste successen. Maar dan wel met COVERS. Zoveel moois uit de jaren vijftig en het begin van de jaren zestig uit Zwart Amerika is gecoverd door The Stones, vooral in de beginjaren.
    Wil je weten hoeveel originele nummers The Rolling Stones in totaal gecoverd hebben op studio- of live albums, kijk dan op mijn website. Ja, eerst raden, dit is een quiz. Veel prachtigs.

  2. Oh,ja, voor al die originelen en covers van de stones: http://www.gerardslinkert.nl alles te lezen en te beluisteren

Reageer op dit bericht!