• 09
 • May, 08

Meedoen aan Eggheads?

Eggheads logo BBCIk kreeg eerder deze week een uitnodigingsmailtje om mee te doen aan Eggheads, het befaamde dagelijkse quiz programma op de BBC waarin 5 kennisquiz kampioenen het elke werkdag opnemen tegen een challengers team van 5 deelnemers.

Het mailtje had deze veelzeggende titel:

BBC Game Show Seeks General Knowledge Goliaths!

Dit mailtje zal ongetwijfeld naar vele personen gestuurd zijn, (o.a. naar webmasters van quiz sites zoals ik) en de huidige quiz goliaths weten zo indrukwekkend veel, dat ik me geen illusies maak om daar echt voor in aanmerking te komen. Maar enfin, het idee dat ik zo’n mailtje ontvang vind ik wel leuk.

Wie gaat er weg?

Eggheads - BBC quiz showWat ik eigenlijk belangrijker vind is de gedachte dat er vermoedelijk een van de vijf Eggheads de show zal verlaten, getuige deze zin uit het mailtje:

The BBC and 12 Yard Productions are seeking a new EGGHEAD to compete
alongside our existing Eggheads.

Hier staat duidelijk alongside, waaruit ik opmaak dat er tenminste een van de vijf het team zal verlaten. Dat is natuurlijk jammer, want dit hechte team heeft al 6 seizoenen in ongewijzigde samenstelling meegedaan aan deze show. Het lijkt me erg vreemd opeens een nieuwe Egghead in dat team te kunnen ontdekken.

Oh ja, ik kijk er dus vrij vaak naar 😉

Enfin, mocht je Eggheads niet kennen, kijk dan eens op een werkdag rond de (Nederlandse) klok van 7 op BBC 2. Wie weet vind je het leuk.

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Leuk quiz boek: 2012 Popquizvragen
-Bee Gees liepen weg bij BBC interview door Clive Anderson in 1997
-Eerste trailer van de A-Team film – een analyse

10 reacties

 1. Wie weet ben je de enige die een uitnodiging heeft gehad en zitten ze met smart op jouw antwoord te wachten 🙂

 2. Hmmm.

  Die mannen gaan niet weg, die willen veel te graag.

  Het kan een gezondheidsding zijn. Dus of die oudere man, of die oudere vrouw….

  Interessant…

 3. Ik vond dit op een forum:

  Apparently is die Dermot naar Sky overgegaan:

  “I can exclusively reveal that Eggheads is to have a major overhaul for the next series, to tie in with Dermot leaving.

  BBC bosses, wary of the show being criticised for intellectual elitism, will change the question categories to: “Soaps”, “Hollywood Blockbusters”, “Chart music”, “Kids tv”, “Reality TV” and a picture round.

  Daphne and Kevin, viewed as “too clever by half” by TV bosses, will be replaced by new regular panellist Chantelle, and a special mystery guest Egghead each week. The first week’s guest Egghead is understood to be GMTV favourite Fiona Phillips.

  In other changes, if contestants don’t know an answer, they will have the option to switch a question for a new one in a category of their choice. In addition, a phone-in vote will determine which Eggheads get picked to answer questions.

  Unconfirmed reports indicate that Ainsley Harriott and Keith Chegwin have been approached to co-host the revamped show.”

 4. Nee, wacht, dit bericht is zo absurd… Ik denk niet dat het waar is, met die categorieen enzo.

  Desondanks, Dermot is dus weg.

 5. Als Dermot vervangen worden kunnen ze meteen andere teksten op de autocue zetten. Echt creatief is ie niet.. 😉

  Ik hoop dat ze niet te veel wijzigen verder, dat zou zonde zijn en het is inderdaad een leuk team zo.

 6. Wat leuk Peter! Ga je erop reageren?

 7. Wauw, leuk al die reacties.
  Die veranderingen zien er eh, spooky uit, met phone-in votes etc. Tsjonge.
  Die Dermot heeft inderdaad niet erg creatieve teksten, maar hij brengt ze wel goed. M.a.w. het is niet eenvoudig zoals een computer elke keer weer precies dezelfde teksten voor te dragen. Gelukkig heeft hij bij de antwoorden af en toe een beetje speling.

  Oh Ilse, nee, ik meld me niet aan. Dit is volgens mij grotendeels een publiciteitsstunt (vandaar ook m’n blogpost). Indien jij je wil aanmelden, dan wil ik wel een goed woordje voor je doen 😉

 8. wat jammer dat die Dermott weg gaat! dat Kevin en Daphne weg gaan is niet zo erg, die zijn zóóó voorspelbaar. CJ is de coolste en intelligentste deelnemer vind ik. Wat gaaf dat er nog meer NEDERLANDERS kijken naar deze quiz! (ik hoop trouwens NIET dat de categorieën veranderen, behalve Food en Drink ook al zijn ze dan elitair, elitair wat is dat..nou.) Groetjes, Carolien

 9. Wat jammer dat die Dermott weggaat. Dat Daphne weggaat vind ik niet zo erg. Die is zóóó voorspelbaar. Heeft de hele dag de tijd om alle antwoorden uit haar hoofd te leren…CJ is de coolste. Die weet ECHT veel(half Nederlands)Ik hoop trouwens NIET dat de categorieën veranderen. Food en Drink mag wel weg. Het is leuk om te zien hoe studenten soms worden ingemaakt. (hoewel er 1 heel goed team was). Gaaf dat er nog meer Nederlanders naar kijken..Groetjes, Carolien

 10. Ik ben erg benieuwd hoe het nieuwe format er uit gaat zien.
  In dit bericht las ik dat ze op zoek gaan naar een (tijdelijk?) 6e teamlid. Dit suggereert dat er niemand van het team zal verdwijnen.

Reageer op dit bericht!