• 29
  • Aug, 08

Stop de Tijd van Marco Borsato – Weer een nummer 1 hit!

Stop de Tijd - Marco Borsato weer op nummer 1Tsjonge, hoe doet Marco Borsato dat toch? Ik lees net dat Marco’s nieuwe single Stop de Tijd op 1 binnengekomen is in de Top 40. Ik vermoed dat die positie straks ook in de Mega top 50 gehaald zal worden.

Enfin, dit betekent dat hij zijn 13e (!) nummer 1 hit in Nederland scoort, wat voor een Nederlandse groep/artiest een absoluut record is. Zijn vorige single Wit Licht bereikte eerder dit jaar ook al de toppositie en daarmee lijkt het alsof Marco Borsato alleen nog maar nummer 1 hits scoort.

Zijn hitsuccessen zijn ongekend en ik vraag me daarom toch af hoe lang hij dit nog zal volhouden, omdat zijn nummers me eigenlijk niet echt meer verrassen.

Stop de Tijd video

Een video van Stop de Tijd is er nog niet, maar de geluidsopname is al wel via YouTube te vinden. Let daarbij ook even op de gitaarsolo (vanaf 3:21). Deze doet me denken aan die van Brian May van Queen. Oh, en tegen 4.12 wordt er een piano akkoord aangehouden die sterk lijkt op het begin van Waarom Nou Jij. Ligt dat aan mij?

Stop de tijd: Herkenbaar maar toch weinig verrassend

Stop de Tijd is in ieder geval weer een herkenbare piano Borsato ballad geworden, gemaakt door John Ewbank. Echt nieuw klinkt het nummer niet, maar dit is wel een vorm waarin Borsato het beste klinkt en hem de meeste garantie geeft dat het een ‘tijdloos’ nummer wordt.

Toch vind ik het geen sterk nummer, vooral omdat de tekst me niet weet te raken. Ik mis een bepaalde tekstuele creativiteit. Zinnen als Ik wil dit nooit meer kwijt en Hou me vast, zorg dat dit moment nooit meer verdwijnen kan zijn niet de meest inspirerende die ik ooit gehoord heb. Nu ik erover nadenk, hebben zijn nummers me al sinds zijn Als Geen Ander/De Waarheid albums tekstueel niet meer weten te raken.
Maar wellicht ontgroei ik zijn teksten of behoor ik niet (meer) tot de juiste doelgroep. Er zijn blijkbaar voldoende Nederlanders die hier (nog) wel iets mee kunnen.

Hoe lang blijft Marco Borsato nog zo succesvol?

Of ik/je dit nummer nu leuk vind/t of niet, het blijft opmerkelijk dat Marco al zo lang (in ’94 brak hij echt door met Dromen Zijn Bedrog) zo ontzettend succesvol is. Ik vermoed dat hij dit ook nog wel een aantal jaren zal blijven volhouden.

Misschien dat de reacties op de film Wit Licht (waarin hij meespeelt) nog roet in het eten kunnen gooien. Denk hierbij aan Glitter van Mariah Carey, dat een flinke deuk in haar carrière veroorzaakte. Toch wist ze zich (wonderbaarlijk) wel weer te herstellen wat hitsuccessen betreft. Wellicht dat Marco ook wel een deukje kan opvangen. We zullen het moeten afwachten.

Goed, nu jullie: Wat vinden jullie van Stop de Tijd?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Marco Borsato scoort met Dochters zijn 14e nummer 1 hit
-Wit Licht en andere nummer 1 hits van Marco Borsato
-Bijna echt interview met Marco Borsato over zijn Wit Licht album

Een reactie

  1. ik hoor dat accoord op 4:12 niet, maar die solo.. tjah..eeuhm. in eerste instantie wat onverwacht, maarja, hij zal wel een fan hebben in z’n studioband? 🙂
    Ik vind dat stukje wat je dan op de achtergrond rond 348/349 hoort dan wel behoorlijk tekenend voor het feit dat het dus duidelijk niet phd Brian is 🙂

    en verder: BAH, wat een pulp. Ik heb echt he-le-maal niets met deze slijmbal.

Reageer op dit bericht!