• 24
  • Mar, 09

Magnificent – Nieuwe U2 single met het klassieke U2 geluid

Magnificent - U2 singleMagnificent is de tweede single van het nieuwe No Line On The Horizon album van U2. Get On Your Boots, de eerste single had een ietwat vervreemdend geluid, en nu keert U2 (zoals verwacht) met Magnificent terug naar het grootste en klassieke U2 geluid.

Zal het een grotere hit worden dan Get On Your Boots?

U2 Magnificent live video BBC rooftop

Een videoclip is er nog niet (daar is U2 nu mee bezig) dus vind je hier een live opname, ditmaal vanaf het dak van de BBC:

Is Magnificent beter dan Get On Your Boots?

Magnificent is wat mij betreft een betere, meer klassieke U2 single dan Get On Your Boots en ik ben benieuwd of deze tweede single het beter zal gaan doen in de hitlijsten. Boots had natuurlijk het voordeel de eerste single te zijn van een langverwacht nieuw U2 album en kreeg dus extra veel promotie. Toch heeft dit nummer het minder goed gedaan dan ik verwacht. Na een snelle start, verdween dit nummer vrij snel uit de hitlijsten.

Daarbij vielen de hoogst behaalde posities ook tegen. Ik zag het in de (ietwat gemanipuleerde) 3FM top 50 nog een tweede plaats behalen, maar in de Top 100 kwam het op een vijfde plaats. In de Top 40 bleef het zelfs op de 16e (!) plaats steken. Groot Brittannie en de VS lieten ook lagere posities zien (12 en 37).

Deze tegenvallende notering in de VS is niet vreemd, omdat de U2 singletjes het daar al jaren slecht doen, terwijl de albums vaak wel de top bereiken. De notering van Groot Brittannie is wel opvallend. De vorige twee studio albums leverden ieder 4 top 10 hits af (met meerdere nummer 1 hits), terwijl Boots ditmaal op 12 bleef steken. Neem dit samen met de tegenvallende Nederlandse noteringen en je zou kunnen concluderen dat Boots een minder succesvolle single is geweest, die volgens mij wel door U2 fans is opgepikt, maar er minder in is geslaagd ook de casual kopers te overtuigen.

Ik denk/hoop dat Magnificent daar beter in zal slagen, mede omdat het een van de prijsnummers van het nieuwe album is en de klassieke U2 sound bevat.

Wat vind jij eigenlijk van Magnificent? Vind je het ook een betere single dan Get On Your Boots?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Nieuwe U2 single – I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight
-U2 is terug met de Get On Your Boots single!
-Bad – U2 op Live Aid in 1985

2 reacties

  1. Magnificent is een fantastisch nummer en ik denk ook dat het een grotere hit gaat worden dan Get On Your Boots simpelweg omdat het een veel klassiekere U2 sound heeft.

  2. Update: Onlangs werd de clip van Magnificent ook uitgebracht en hierdoor is het alsnog een top 10 hit geworden. Pjoeh 😛

Reageer op dit bericht!