• 23
  • Jan, 08

Leo Sayer overleden?

Een paar weken geleden kreeg ik een bezoeker op m’n site die er was gekomen door te zoeken op de term Leo Sayer overleden. Ik vond dit opmerkelijk, omdat Leo Sayer nog leeft. Als alles goed gaat, wordt hij dit jaar 60.

Leo Sayer?

Ok, voor de lezers die nu zoiets hebben van ‘eh…Leo wie?’, leg ik even kort uit wie hij was. Ik denk dat je er nog wel iets van zal herkennen.

Leo Sayer begon in de jaren 70 als songwriter en schreef o.a. het mooie Giving It All Away waarmee Roger Daltrey (juist, van The Who) een solohit scoorde. Niet lang daarna scoorde hij zijn eigen wereldhits zoals Long Tall Glasses, You Make Me Feel Like Dancing, When I Need You, More Than I Can Say, Orchard Road en Thunder In My Heart. Dit laatste nummer werd zelfs 2 keer een hit. Thunder In My Heart - Leo Sayer original

Thunder In My Heart

Tijdens zijn succesperiode (2e helft van de 70s) scoorde Leo Sayer de ene hit na de andere. Een kleine daarvan was Thunder In My Heart uit 1977. Voor degene die toen nog niet op aarde rondliep, hierbij de bijbehorende videoclip, om het inleven in de 70s te vereenvoudigen:

Thunder In My Heart Again

Thunder In My Heart Again - Leo Sayer ft. MeckEnfin, Leo Sayer scoorde in 1983 zijn laatste grote hit (Orchard Road) en kon daarna gaan genieten van status als has-been.

Hier leek decennia geen verandering in te komen, tot in 2006 een Britse DJ met de naam Meck een mix van het aloude Thunder In My Heart maakte en het als Thunder In My Heart Again – Meck ft. Leo Sayer op single uitbracht.
Het nummer sloeg aan en werd een Britse nummer 1 hit, terwijl het origineel niet verder dan een 22e plaats kwam in 1977. In Nederland werd de nieuwe versie overigens een top 5 hit:

Leo Sayer is springlevend

Dankzij het succes van deze mix mocht hij deelnemen aan het Britse Celebrity Big Brother en kan hij de vergetelheid weer voor een tijdje ontlopen. Dus ene lezer, mocht je nog een keer op m’n site komen: Leo Sayer is nog springlevend!

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Isaac Hayes overleden
-Bo Diddley overleden
-Otis Redding 40 jaar dood

Een reactie

  1. Leo Sayer schreef alle nummers van de eerste solo-LP van Roger Daltrey. Later heeft hij er zelf een paar in zijn eigen versie uitgebracht.

Reageer op dit bericht!