• 12
 • Jun, 08

Lachen met de Titanic?

TitanicGisteren bevond ik me met een internationaal gezelschap aan boord van een rondvaartboot in Groningen. Daarbij viel het me op dat, wellicht door mijn desinteresse in boten, er bij varen vaak een grapig bedoelde opmerking over de Titanic wordt gemaakt (waar ik me ook soms schuldig aan maak).

Dit zette me aan het denken:

 1. Kun je wel grapjes maken over een ramp, zelfs al heeft die ramp bijna 100 jaar geleden plaatsgevonden?
 2. Zijn Titanic grappen nog wel grappig?

Vraag 1 is een moeilijke vraag en laat ik liever even liggen. Laat ik eens nadenken over die tweede vraag: Het dramatische verhaal van de Titanic is wereldberoemd en bijna iconisch of zelfs clichematig geworden. De gelijknamige film van ongeveer 10 jaar geleden heeft dit efffect nog eens versterkt. Het is niet voor niets de commercieel meest succesvolle film ooit gemaakt. (Flauwe) grapjes hierover worden dan ook door velen wel begrepen.

Enfin, ik was benieuwd of er, naast alle flauwe grappen over de Titanic ook nog leuke grappen te vinden zijn. Normaal gesproken zou ik nu een clipje kunnen laten zien van Celine Dion, maar ik wil er toch een iets andere draai hieraan geven. Hoe dan ook, ik kwam op deze 2 filmpjes uit:

Titanic: The Sequel

Titanic in 5 seconden

p.s. Je kan zelfs opblaas Titanic boten huren.

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Dat liedje van de Cannonball Run en de mooiste auto ter wereld
-Eerste trailer van de A-Team film – een analyse
-Rolf Harris – Stairway To Heaven met een wobble board

7 reacties

 1. Titanic in 5 seconds doet het niet. Was het deze?

  http://www.youtube.com/watch?v=OuSdU8tbcHY

 2. Hee Rutger, bedankt! De verval tijd van YouTube filmpjes is wel storend soms he? 😕

 3. Ik zal wellicht volgend jaar het museum in Halifax gaan bezoeken en ik verwacht dat daarmee de impact van het hele gebeuren dan wel indrukwekkender zal zijn dan de film erover.
  Waarschijnlijk valt er weinig te lachen, maar wel interessant.

 4. als je echt fan bent van de film dan moet je hier een overnachting boeken. en je hebt geen zeebenen nodig!

  http://www.hoteltitanic.nl

  😯 😈

 5. Titanic in Second Life

 6. Bedankt, super leuk!

  Groet,
  Henk
  Sweatdeal

 7. Titanic in 5 seconds 😆 😆 😆

Reageer op dit bericht!