• 01
 • Jul, 09

Is er een radio 3FM plugin voor Firefox?

Bestaat er een Firefox plugin voor 3FM?

Ik heb een wens. Ik wil graag in mijn Firefox browser kunnen zien welk liedje er op dit moment te horen is op radio 3FM.

De radio is eigenlijk een grote introquiz, en bij elk plaatje op 3FM probeer ik het te herkennen. Soms lukt dit niet (meteen) en wil ik snel kunnen zien om welk liedje het gaat.

Een 3FM Firefox plugin zou hierbij uitkomst bieden.

Informatie op 3FM.nl

Gelukkig is de informatie over het gedraaide liedje op 3fm.nl te vinden, zelfs bovenaan de homepage van 3FM:

Song informatie op 3fm.nl

Maar noem me lui, of iemand die terecht denkt dat dit ook sneller moet kunnen, want ik wil deze informatie graag direct kunnen zien, bijvoorbeeld in de vorm van een Firefox plugin. Hierdoor zal 1 blik links- of rechtsonderin de statusbalk van mijn favoriete browser voldoende zijn om te weten welk liedje (en artiest) er nu op 3FM te horen is.

Op Mozilla.org zie ik dat er wel gelijksoortige initiatieven bestaan, maar helaas niet voor 3FM.

Aansporen tot luisteren

Nu ik er zo over nadenk: zo’n 3FM plugin voor Firefox is eigenlijk helemaal nog niet zo gek, omdat het naast het geven van actuele informatie, ook Internetters kan motiveren om de radio (eerder) aan te zetten.

Hmm, ik hoop dat iemand van de 3FM redactie dit leest en aanzet geeft tot het ontwikkelen van deze plugin.

Wat vind jij eigenlijk van een dergelijke Firefox plugin voor 3FM?

UPDATE: Er is inmiddels een Firefox plugin voor 3FM verkrijgbaar!

Lezers van dit bericht lazen ook:
-3FM plugin voor Firefox
-JavaScript snelheidstest: Internet Explorer is opvallend langzaam
-Radio praatjesmakers

5 reacties

 1. Ha! Ik ben voor!

  Ik vertoon hetzelfde gedrag als jij met betrekking tot onbekende nummers op 3FM en zo’n plugin zou wel erg handig zijn. Als je dan op het nummer klikt zou je bijvoorbeeld door kunnen linken naar de artiestenpagina op 3FM, voor aanvullende info. Ik zie het wel zitten, zoiets 😈

 2. Mooi, een medestander.
  @3FM redactie: U ziet het, er zijn al 2 mensen die hier naar uitkijken.

 3. Waarom nog de radio tussenstap? Zorg dan meteen dat de plugin gewoon de online stream laat horen. 🙂

 4. Maar dan moet het wél zo zijn, dat als de stream niet aan staat, je nog wel kunt zien wat er draait.

  Ik kan me namelijk zo voorstellen dat je al radio luisterend op je werk gewoon geen stream aan wilt.

 5. Streamen is voor thuis een mooie optie, maar idd, op een werkvloer minder prettig. Daarbij heb je dan individuele audio, en zover zijn we nog niet.

Reageer op dit bericht!