• 18
 • Jun, 10

Hoe ging de 9e Popkwiz?

Hoe verliep de Popkwiz van 12 juni 2010?Afgelopen zaterdag vond de 9e Popkwiz plaats in het gezellige PlatformTheater te Groningen.

Ondanks dat het door de verleidingen van de zomer en het WK geweld rustiger was dan de vorige Popkwiz, mag ik terugkijken op een erg geslaagde avond.

Foto's van de Popkwiz van 12 juni 2010Het blijft prachtig om al die nadenkende mensen te kunnen zien piekeren over de vragen en vooral de uiting van vreugde wanneer ze na lang peinzen een antwoord hebben gevonden. Of hoe ze zichtbaar mee zitten te neuriΓ«n met een fragment en soms tot wel 30 seconden later een eureka moment beleven wanneer ze het liedje kunnen identificeren. Prachtig!

Uitslag

Enfin, deze keer werd R.E.M.spoor overtuigend winnaar en de White Russians werden tweede. Het is daarbij opmerkelijk dat deze twee teams de laatste Popkwizzen telkens de overwinning lijken af te wisselen. De volledige uitslag vind je op de Popkwiz site.

Foto’s

Eh, tsja. Dat is eigenlijk het enige wat minder goed ging dan de vorige keer. πŸ˜• Ik was die avond in alle commotie mijn fototoestel vergeten mee te nemen naar de quiz. πŸ™

Gelukkig doken er nog wel fraaie foto’s van derden op via flickr en heb ik dankzij collega Erik dit blogstukje van een paar plaatjes kunnen voorzien.

Verder hoop ik dat ik binnen een paar dagen nog een paar andere foto’s op de Popkwiz site kan tonen.

Foto van de Popkwiz van 12 juni 2010

Volgende Popkwiz?

In ieder geval is dat iets wat ik de volgende keer beter kan doen. Maar voor de rest was het een erg fijne quiz enΒ gaf het napraten met de deelnemers me extra inspiratie om weer meteen een nieuwe popkwiz te gaan maken. Jammer alleen dat deze Popkwizzen me zoveel tijd kosten, anders zou ik er elke maand wel eentje willen houden πŸ˜›

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Input voor de poll op Popkwiz.nl en Popkwiz.com
-Waarom zit er geen kat in de Chinese dierenriem?
-Singles Only van Kane is een goed verzamelalbum

3 reacties

 1. Ik heb weer een erg leuke avond gehad! De Popkwiz was uitdagend, leuk, interessant, grappig en moeilijk.

  Peter bedankt voor al dat geregel en uitgezoek! En Cecile bedankt voor de presentatie! Ik vond het weer gaaf en kijk al weer uit naar de volgende Popkwiz!

  Al hopen we dan natuurlijk iets hoger te scoren dan de middelste plek. πŸ˜‰

  De nieuwe locatie was ook prima trouwens. Flink warm, maar wel handiger dan die bruine kroegjes. In deze locatie kon iedereen het scherm goed zien en de geluidsfragmenten waren ook beter te horen.

 2. Mooi om te horen dat het weer gezellig was! πŸ™‚ En jammer dat er (voorlopig) wat weinig foto’s zijn. πŸ˜‰

  Ik had er graag bij willen zijn, maar helaas werd hem dat deze keer niet. Sowieso zal dat een volgende keer ‘gewoon’ als deelnemer zijn natuurlijk. πŸ™‚

 3. De Popkwiz foto’s staan nu ook online! 😎

Reageer op dit bericht!