• 16
 • Sep, 11

Help mij met deze drum introquiz!

Drum intro quizGeรฏnspireerd door een leuke thema Exquizzit pubquizronde waarin ik 10 drum intros van bekende liedjes te horen kreeg, ging ik op You Tube zoeken naar meer drum intro quizzen.

Daarbij kwam ik een leuke oefenquiz tegen een een quiz waar helaas geen antwoorden bij staan. ๐Ÿ™

Eh, help!

Drum introquiz

Het gaat om deze quiz, bestaande uit 18 fragmenten:

Ik mis 2, 3, 6, 9, 14, 17 en 18 nog. Bij 14 heb ik wel een idee.

Ok, laten we dit met z’n allen doen. Mocht je een liedje herkennen, plaats dan hieronder de titel, artiest en nummer van het fragment.
Hopelijk kunnen we het zo oplossen.

Meer van dit soort intro’s bij pubquizzen!

Oh ja, het blijft leuk dat een paar tikken op een drumkit meteen een associatie met een bekend liedje oproept. Volgens mij zijn er vrij veel liedjes die met een bekend drumpatroon beginnen en ik hoop dat de Exquizzit pubquiz vaker met dit soort thema quizzen komt. Naast drums denk ik dan aan piano intro’s, mondharmonica’s, handgeklap, gitaar of sax solo’s, gesproken stukjes, gefluit etc..

Ok, nu terug naar die drum intro’s: Herken jij een liedje? Laat het me hieronder weten! ๐Ÿ™‚

Lezers van dit bericht lazen ook:
-De leukste intro quizzen van Nederland
-Liedjes in Venn diagrammen: Venn That Tune
-Het Top 2000 Introspel is verdwenen in 2013: Twee alternatieven

40 reacties

 1. Mijn bijdrage bij deze, ik ga nog even een paar keer luisteren.

  nr 5 is A ha – Take On Me

  nr 7 is is Paul Simon – 50 ways to leave your lover

 2. zie je wel ik kende nr 10 ook: Cecilia van Simon en Garfunkel

 3. oh shit die had je allemaal al :/ had ik niet goed gelezen

 4. Ja, die kloppen volgens mij.
  Ik heb met opzet mijn antwoorden er niet bij gezet zodat de lezers van dit stukje alle fragmenten kunnen raden, en ik (hopelijk) zo mijn antwoorden bevestigd zal zien. ๐Ÿ™‚

  Dus als je er nog meer herkent, laat het weten!

 5. Ik herken:
  1. Robert Palmer – Addicted To Love
  4. The Bangles – Walk Like An Egyptian
  11. Stevie Wonder – Superstition
  13. Bruce Springsteen – Born To Run
  15. Wellicht Robert Palmer – Johnny And Mary of wellicht Simple Minds – Don’t You (Forget About Me)
  16. The Doors – Light My Fire
  17. Paul Weller – Handbags And Gladrags
  18. Tja…. dat kan alles zijn…

 6. Dank voor je bijdrage!
  Even zien:
  1. Addicted, had ik ook
  4. Egyptian, dito
  11. Superstition, idem
  13. BTR, ibidem
  15. Ik ben er vrij zeker van dat dat niet klopt. Ik houd mijn antwoord nog even voor me, zodat anderen dit nog kunnen proberen.
  17. Zijn versie kan ik nergens vinden. Op welk album staat die? Ik betwijfel het hoe dan ook, omdat de meeste versies die ik van dit nummer ken niet met een drum intro beginnen. Bovendien is deze quiz gemaakt door een Amerikaan en Paul Weller is daar niet zo bekend.

 7. 15.: die kans is aanwezig. Een snaredrum op een bepaalde toonhoogte laten beginnen en als enige toon van een nummer herkenbaar laten zijn: dat is het halve werk van The Police (dat overigens briljant drumwerk ter gehore bracht).
  17. Die heb ik speciaal even opgezocht, omdat de in amerika bekende versies van het nummer (van bijv. Rod Stewart of The Stereophonics) met een clarinet beginnen. Een gepolijste versie van het drumintro vind je hier: http://www.youtube.com/watch?v=7Y_lXOIyUzA&feature=related

 8. 15 is volgens mij Born To Be Wild van Steppenwolf.

  17. Volgens mij komt de klank van de drum niet overeen. Verder is dat fragment van The Office niet van Paul Weller! (zie o.a. tekst onder het filmpje) Bovendien is dat geen intro, maar de drum break in het midden.

 9. Twee muziekkenners herkenden fragment 2 als Take The Money And Run, van de Steve Miller Band. Weer eentje erbij!

 10. Toch mooi hoe je Light my fire, Born to be wild en Hold the line aan รฉรฉn snareklap herkent. Echte muziek! 14 lijkt me Owner of a lonely heart van Yes. Klopt dat? 17 en 18 worden “o ja’s”. Kom ik nog wel op.

 11. Owner Of A Lonely Heart voor 14 vind ik een leuke suggestie, maar bij het beluisteren hoor ik het er niet in. Ik dacht bij dit nummer eerst aan Love Shack van de B-52’s of aan Two Princes van de Spin Doctors, maar die intro’s zijn toch anders. Heeft iemand hierbij nog een ander idee?

 12. Ik ben het spoor bijster, hoor ๐Ÿ˜† Welke mis je nou nog?

 13. ๐Ÿ™‚
  Ok, even de tussenstand tot nu toe:

  1. Addicted To Love – Robert Palmer
  2. Take The Money And Run – Steve Miller Band
  3. ?
  4. Walk Like An Egyptian – Bangles
  5. Take On Me – Aha
  6. ?
  7. 50 Ways To Leave Your Lover – Paul Simon
  8. Herken ik, maar is hier nog niet genoemd
  9. ?
  10. Cecilia – Simon & Garfunkel
  11. Superstition – Stevie Wonder
  12. Herken ik, maar is hier nog niet genoemd
  13. Born To Run – Bruce Springsteen
  14. ?
  15. Born To Be Wild – Steppenwolf
  16. Light My Fire – Doors
  17. ?
  18. ?

 14. 12 is Slade,Peter. Die had je toch al: Far far away

 15. Volgens mij is 12: Call Me van Blondie en niet Slade met Far Far Away.

 16. Is nummer 3 niet The Four Seasons met ‘December 1963 (Oh what a night)’ ?

 17. Zit “My Sharona” van The Knack er ook niet tussen? Moet haast wel, zรณ’n herkenbaar intro. Maar de laatste fragmenten zijn wel erg kort, daar kan ik niks van maken.

 18. Ja, daar lijkt het wel op. Ik had het niet herkend.
  Dank! Weer een erbij! ๐Ÿ™‚

 19. Oh, tegelijk gepost. ๐Ÿ™‚
  Nummer 3 is dus December 1963.

  My Sharona is idd heel herkenbaar, maar ik hoor het er niet tussen. Aan wellk fragment dat nog open staat dacht je dan?

 20. 17 of 18 dan, want die andere zijn het zeker niet ๐Ÿ˜›
  Maar zoals ik al zei – eigenlijk zijn die laatste twee gewoon te kort! ๐Ÿ˜‰

 21. Ik heb de eerste tikken in My Sharona nog even vergeleken met 17 en 18, maar ik hoor geen overeenkomst.
  Je hebt gelijk, die laatste twee zijn eigenlijk te kort. Maar ik ben wel benieuwd, ik herkende bijvoorbeeld wel meteen 15 en 16, en die zijn ook vrij kort. Nu wil ik gewoon weten of ik de liedjes die bij 17 en 18 horen รผberhaupt wel ken.

 22. Pssssssssssst… eigenlijk WIL ik gewoon dat “My Sharona” erbij zit – zo’n geweldige plaat! Kunnen we die kwis niet saboteren? ๐Ÿ˜€

 23. Ik weet nog dat je dat een geweldig nummer vindt, en ik vind het ook een leuke plaat, o.a. door het herkenbare drum intro. Eigenlijk hoort dat liedje in elke drum intro quiz thuis. ๐Ÿ™‚

 24. ๐Ÿ˜ˆ

  En dan nu weer on-topic, want nu wil ik de ontbrekende fragmenten ook weten! ๐Ÿ˜†

 25. Bij nader luisteren heb je gelijk: qua 17 klopt mijn suggestie niet, denk ik. En dat het nummer niet van Paul Weller is: goh. Dan staat het al jaren met verkeerde titel in mijn lijstje “ongeregeld”. Ik vond het wel als het solowerk van Paul Weller klinken (zowel de algehele sound als de stem), maar kan het nummer niet in zijn discografie vinden.

  Aangezien ik niet weet van wie het nummer dan wel is en of deze officiรซle versie met met of zonder drumintro begint kan ik ook niet bepalen, want mijn attention span is te kort om zijn versie op te zoeken… ๐Ÿ˜›

  Tja, wat 17 of 18 dan wel is…

  BTW. Leuke blogpost Peter!

 26. ๐Ÿ™‚

  Ik ben ook benieuwd welke liedjes er fragmenten 17 en 18 horen. Ik heb inmiddels een mailtje gestuurd naar de maker van dit filmpje en ik hoop dat ik op die manier de resterende fragmenten kan invullen.

 27. Update: Ik heb een mailtje ontvangen van de maker van deze quiz en hij was blij verrast met onze antwoorden. Hij heeft me daarbij alle antwoorden gegeven.

  Ik twijfel nog of ik die hier meteen zal posten omdat er misschien nog lezers zijn die nog even willen raden.

  Laat ik het zo doen: Bij twee of meer reacties waarin verzocht wordt om de antwoorden zal ik ze plaatsen. Dan zijn de lezers die nog verder willen raden overruled ๐Ÿ™‚

 28. Anders: wacht nog even tot morgen. Kunnen mensen die nog willen raden hun zondagavond nog leuk besteden ๐Ÿ˜€

 29. Ok, genoeg gewacht ๐Ÿ™‚

  Dit zijn de ontbrekende antwoorden:

  6. We Got The Beat – The Go-Goโ€™s
  8. Honky Tonk Women – Rolling Stones
  9. Rapture – Blondie
  12. Call Me – Blondie
  14. Love Shack – B-52โ€™s (wat ik in eerste instantie ook dacht)
  17. I Melt With You – Modern English
  18. Cuts You Up – Peter Murphy

  Die laatste twee had de auteur met opzet moeilijk gemaakt.

  Dat zit er weer op. Dank allemaal voor jullie bijdragen! ๐Ÿ™‚

 30. Twee keer Blondie? Hmmm.
  17 en 18 zeggen mij dus echt niks ๐Ÿ˜ก

 31. ๐Ÿ™‚
  Ik ben blij dat 17 en 18 voor mij onbekende liedjes waren, anders had ik gebaald dat ik ze niet had herkend ๐Ÿ™‚

 32. ‘t Zal ook es niet: deze maand (maart) staat ook op Introkwis.nl in het teken van drumintro’s! ๐Ÿ˜†
  “My Sharona” zit er deze keer in elk geval ook bij ๐Ÿ˜€

  Ik hou me aanbevolen voor verdere suggesties :mrgreen: . Ik herken er op het eerste gehoor 5, al zal ik morgen alle titels die hier genoemd zijn even doorlopen.

 33. Ha, leuk. Dank voor de tip. Best pittig.
  Ik herken 1,3,4,7,8, bonus 2 en 3, en alledrie de drummer-foto’s. Mocht ik nog iets kunnen bijdragen, dan hoor ik het wel en kan ik hier een bepaald antwoord geven. ๐Ÿ™‚

 34. Peter, als ik nog bij je terug mag komen over die drummer-foto’s ๐Ÿ˜€ Ik herken er niemand van, maar wellicht dat mijn teamgenoten meer weten dan ik… u hoort nog van mij ๐Ÿ™„

 35. Prima, ik hoor het wel. Leuk dat je me vraagt om mee te denken. Velen weten altijd meer dan een. ๐Ÿ™‚

 36. Ben ik weer, Peter ๐Ÿ˜€ Wij zijn nog aan het stoeien met een paar fragmenten (2, bonus 1 en bonus 3 en de drummer op foto 1). Als jij – of iemand anders – kan of wil helpen, dan hoor ik dat graag. Ik kan niemand de Roem van de Week geven, want daar zit al copyright op ๐Ÿ˜‰ , maar wรฉl mijn onmetelijke dank!

 37. Hoi Sonja. Ik heb je een mailtje gestuurd met daarin mijn antwoorden. Hopelijk kun je er iets mee. Succes! ๐Ÿ™‚

 38. Ontvangen! Dank je! ๐Ÿ˜€

 39. Ik heb de hele introkwis op de 1e bonus na. Iemand enig idee wat dat is?
  Groet,
  Koos

 40. #1 :Addicted to love R. Palmer, #2:Steve Miller band :GoOn Take the Money and Run,#3 :Low Down Boss Scaggs,#4 Walk Like An Egypsian ,The Bangels #5 Maniak, Michael Sambello. #6 ๐Ÿ˜• #7 50 Ways , Paul Simon. #8 ? .#9 ? #10: Cilia Simon and Garfunkel. #11 Superstition,Stevie Wonder.
  The others are too short exept maybe #15 Hold The line Toto.
  I’m Missing :
  Swingtown Steve Miller
  I’m so Xited ,Pointer sisters
  Billy Jean, Michael Jackson
  Rosanna Toto
  Africa Toto
  And Last But not least Brickhouse , Commodores

Reageer op dit bericht!