• 24
 • Apr, 08

Handbags & Gladrags – The Office muziek

The Office UK thema muziekDe afgelopen week heb ik alle afleveringen van The Office (UK) weer eens gekeken en daardoor heb ik het thema muziekje van deze briljante serie weer in m’n hoofd zitten, waarin deze regels te horen zijn:

So what becomes of you my love
When they have finally stripped you off
The handbags and the gladrags
That your Grandad had to sweat so you could buy

Dit themanummer heet Handbags & Gladrags en ik kende het eigenlijk alleen maar een Rod Stewart versie. Er blijken er nog veel meer te bestaan.

The Office UK – Intro muziek

Voor de duidelijkheid, ik heb het over deze intro muziek:


Zie eventueel ook deze compilatie.

Via Wikipedia vond ik dat deze versie gearrangeerd was door ene Big George (voor de BBC), waarbij de vocalen verzorgd werden door Fin, een oud-zanger van de hardrock formatie Waysted (gerelateerd aan UFO). Gek genoeg is dit nummer, voor zover ik kan nagaan, niet op single uitgebracht om in te spelen op de populariteit van de TV serie. Er is erg weinig over deze BBC versie te vinden.

Handbags & Gladrags – Stereophonics

De Stereophonics maakten wel gebruik van de populariteit van de TV serie en scoorden in 2001 een Britse top 5 hit met hun versie van Handbags & Gladrags:

Handbags & Gladrags – Rod Stewart

Zoals ik al eerder aangaf kende ik dit nummer alleen maar van Rod Stewart, die er in 1995 een Top 100 Aller Tijden notering (no. 96) mee haalde. Dit is opmerkelijk, omdat zijn versie nooit een hit is geweest in Nederland. Rod Stewart nam dit nummer in 1970 op voor zijn eerste album An Old Raincoat Won’t Ever Let You Down. In 1972 behaalde Rod Stewart er een nummer 42 hit mee in de Verenigde Staten.
Er is geen video van dit nummer beschikbaar, maar gelukkig vond ik wel een YouTube filmpje waarbij dit nummer als achtergrond muziek te beluisteren is:

In 1993 nam Rod het nummer weer op voor zijn Unplugged and Seated album.

Handbags & Gladrags – Chris Farlowe

Handbags & Gladrags is geschreven door Mike d’Abo, die van 1966 tot 1969 de zanger van Manfred Mann was en o.a. te horen is op hun grote hit Mighty Quinn. Mike schreef ook liedjes voor anderen, waaronder Chris Farlowe, die eerder met zijn versie van Out Of Time, een Rolling Stones cover, een Britse nummer 1 hit wist te scoren. In 1967 nam hij d’Abo’s Handbags & Gladrags op dat een bescheiden hit werd in Groot Brittannie (no 33):

Handbags & Gladrags – Double Feature

In 1967 nam ook de vrij onbekende groep Double Feature (een Brits duo) het nummer op, maar dit werd geen succes. Toch vind ik dit een van de fraaiste uitvoeringen van dit nummer. Luister zelf maar:

Meer informatie over dit nummer, en andere cover versies (o.a. door The Love Affair, Chase en Mary Coughlan) kun je vinden op wernhamhogg.co.uk.

Enfin, welke versie vinden jullie de leukste?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Staking treft the Office!
-Eerste trailer van de A-Team film – een analyse

4 reacties

 1. De BBC versie, puur omdat het direct herinneringen oproept aan the office..

 2. Paul Weller heeft ook een mooie versie van het nummer gemaakt…

 3. Hallo,

  Mijn naam is Herman Hamerpagt uit Geertruidenberg en ik ben de webmaster van de Mike d’Abo website http://www.mikedabo.com
  Mike schreef Handbags And Gladrags en op mijn site kun je wel meer dan vijftig versies vinden van dit nummer, waaronder versies van Engelbert Humperdinck, Roek’s Family, Chase, the Stereophonics, Desmier en zelfs Ronnie Tober.

  Als je meer wilt weten mail me dan even of kijk op de website van Mike d’Abo.

 4. Handbags and Gladrags van Rod Stewart is een bizar mooi nummer, geeft me echt de rillingen als ik dat hoor.
  De andere versies ken ik niet.

Reageer op dit bericht!